Facebook ikon Instagram ikon
24. mai, 2012 - Båt og havfiske

Nusfjord, ”ny” havfiskedestinasjon i Lofoten

  Hei ville bare fortelle om en ny spennende plass for dere som har tenkt å reise til Lofoten i sommer. Her er du midt oppi det fantastiske lofotfiske vinterstid, mens sommeren gir gode fangster av mange forskjellige arter. Spesielt vil jeg da trekke frem Kveitefisket som er på sitt beste her mellom juni og septemper. Etter det kommer stor Seien!

disse to kan du treffe i Nusfjord!
Nusfjord er også en fin plass å ta med ”ikke fiskene” familiemedlemmer eller venner. Dette er ”klippt” fra deres nettsider: Nusfjord er et av Norges eldste og best bevarte fiskevær med lange tradisjoner fra Lofotfisket. 50 sjarmerende rorbuer er reisemålet for mange tusen besøkende som vil oppleve det opprinnelige Lofoten hvert år. Fiskeværet er et lite smykkeskrin fullt av historie og flotte bygninger ”innpakket” av en natur av det sjeldne –et levende museum. Når du spaserer rundt i fiskeværet vil du finne en fredet kraftstasjon, sagbruket, smia forskjellige naust, et stort og stemningsfylt trandamperi, en butikk som er et levende museum i seg selv, en unik restaurant med panoramautsikt over fjorden og en bitte liten kro med stor sjel. Alt er nyoppusset slik det en gang var. Vinteren i Nusfjord er en opplevelse totalt forskjellig fra sommeren. Her er få turister, og fiskeværet i vinterdrakt er et rolig fristed egnet for dem som søker roen, samt malere, fotografer, dykkere og sports-fiskere. Nordlyset er fantastisk her langt unna lys fra by og omliggende bebyggelse.
Stortorsk, kveite, sei, med mer i Nusfjord
Her har du en ny filmsnutt fra Nusfjord:  http://www.youtube.com/watch?v=Smwl_TwdIac&feature=relmfu  Her er link til deres hjemmesider: http://www.nusfjord.no/NO/nusfjord/index_new.html Asgeir