Facebook ikon Instagram ikon
12. juni, 2015 - Artsfiske

Ny art (glasskutling) # 113 (119)

Ja hei, da var den endelig glasskutlingen i havn. Denne gangen kan det ikke være noe tvil, og ja jeg har talt antall finnestråler nøye ….. Artig å ha både glass og krystallkutling på listen så nå begynner jeg vel snart å fylle de fleste kutling arter som finnes i Norge, men det er enda noen igjen så artsjakten fortsetter.  

selfi ble gjort etter veiing og sjekk med macro
  Glasskutlingen har jeg jaktet på et års tid nå, og trodde jeg hadde fanget den for noen uker siden. Det var imidlertid den mye omtalte krystallkutlingen. Jeg har funnet noen glasskutlinger tidligere men ikke fått dem til å ta. Denne gangen var det imidlertid mye enklere. John Olav Florø-Larsen hadde nemlig observert en hel gjeng i Rogaland og når jeg var i området var det selvfølgelig bare å lade stangen med de minste kroken i boksen og forsøke seg igjen.  
glassklart
  Jeg hadde laget en liten reportasje med Radio Sandnes om kystmeite og hadde satt av ettermiddagen til jakt etter glass. Ganske riktig på en av plassene JOFL hadde henvist var det tjukt av glasskutlinger. Det var sikkert 100 stykker som stod tett like utenfor bryggen. I første forsøk skremte jeg dem litt så de fikk litt ro før jeg forsøkte meg igjen. Helt i starten av andre runde var det plutselig en som skjøt ut og smakte på det lille rekekjøttet. Den satt ikke, men det var tydeligvis startskuddet til at flere ble nysgjerrige. Neste som smattet i seg agnet ble kjapt vippet på land.     Denne gangen ble dokumentasjonen gjort skikkelig før jeg begynte med selfi av fisk og fisker, mest for at jeg ikke skulle miste den slik som jeg gjorde med krystallkutlingen. Glasskutlingen veide rundt 0,75 gram. Dermed blir den nummer 113 på den nye listen jeg startet med for ganske nøyaktig 2 år siden, og art nummer 119 totalt. Hele artslisten finner du øverst under fliken «artsfiske» øverst på bloggen.             PS! Og så er det sikkert noen som lurer på hvorfor jeg opererer med to tall (113-119) på antall arter. 113 er det antallet ulike arter jeg har fanget siden 01.06.2013 da jeg ba leserne følge meg fra 0 på en ny artsliste. Tallet 119 er det totale jeg har fanget i Norge så lenge jeg har fisket. Asgeir