Facebook ikon Instagram ikon
18. mars, 2014 - Produktomtale og tester

Ny Berkley FireLine

Hei, Tenkte bare å komme med litt produktinformasjon i dag. Det er manges som spør meg om Berkley Fire Line, og jeg kan derfor kanskje forklare litt om hva som er skjedd de siste årene. Som de fleste kanskje har sett har forpakningen forandret seg et par ganger siden produktet ble lansert. Før årets sesong har igjen Berkley Fire Line ny forpakning, og det gjør jo at mange spør seg om produktet også er forandret.  

første forpakning til venstre, dagens til høyre
  Svaret er både ja og nei. Berkley Fire Line kom på markedet i 1996 og det er jo snart utrolige 18 år siden. Den gangen revolusjonerte Fire Line fiskesporten, på tross av at det var mange som ikke helt taklet overgangen fra mono til multifilament. Det Fire Line gjorde som ikke andre spunnede liner klarte, var og smelte slitasjestyrke inn i Fibrene. Så langt jeg kan se i dag er det fortsatt samme sak, Fire Line og Berkley er de eneste som har teknologien til og «smelte» monofilament inn i Dynema fibrene. Fibrene står for bruddstyrken, monofilamentet står for slitasjestyrken. Det er fortsatt ikke veldig mange som forstår forskjell på brudd og slitasjestyrke, men du må ha begge deler for og få en optimal fiskeline. Jeg har skrevet mye om dette tidligere, så det er bare å søke i søkefeltet øverst på bloggen så kan du lese mer om dette emne. Ønsker du og bli skikkelig overbevist gjør du din egen slitasjetest på følgende måte. Fest et 800 sandpapir på en rundt kant, for eksempel et kosteskaft. Fest så de forskjellige multifilamentene til en 200-300 grams pilk. La linen ha en 45 graders vinkel og dra opp og ned til pilken faller i bakken. Du vil se en formidabel forskjell på slitasjestyrken, og hvor lite det skal til før noen av multifilamentene ryker. Ps: Det er viktig at du sammenligner like dimensjoner, det som står på pakningen er ikke alltid rett.
FireLine i mange farger og lengder
  Når det kommer til bruddstyrke er alle multifilamentene (med riktig knute) mer en sterke nok. Det skal i prinsippet ikke gå an å ryke av en line på en fisk hvis ikke du gjør en feil. Husk at det er begrenset med kraft du klarer å legge med riktig stangføring. Som et eksempel kan jeg nevne at Håkjerringen jeg fikk på ca 1100kg ble sveivet inn på Berkley Fire Line 0,39mm som tåler 27kg! Berkley Fire Line har minimum dobbel slitasjestyrke av alle andre multifilamenter i markedet. Siden det også er «smeltet» inn mono så trekker den heller ikke til seg så mye vann som de andre, og er derfor bedre og bruke også når det er kaldt i vannet. Den tette og glatte overflaten kaster også lengre og skjærer vannet bedre. Det er kun Berkley Nanofil som kaster, og skjærer vannet bedre en Fire Line i samme dimensjon. Når det kommer til utviklingen av FireLine er det kun små forandringer fra den første utgaven som kom i 1996, men de forandringene er verdt og få med seg. Årets «nye» Fire Line er jevnere i overflaten, den holder bedre på fargen, og er en god del mykere. Det siste gjør at den virkelig føles bedre spesielt på en haspelsnelle.
slik ser siste oppgraderte Berkley Fire Line ut
  Til slutt vil jeg igjen anbefale å bruke en fortom av fluorocarbon hvis du ikke føler deg helt komfortabel med å bruke multifilament helt frem til lokkemiddelet. Jeg bruker ofte en til to meter med fluorocarbon for å få siste biten helt usynlig, tykkere og enda mer slitasjesterk mot fisketenner og bunn. Dessuten kan du da også bruke opphenger hvis du har lyst til det. Bruk Albright knuten som du ser på filmen her for og skjøte, men husk og doble multifilamentet enda en gang, før du begynner på knuten, på de tynneste dimensjonene for at den skal holde skikkelig. Håper dette var litt oppklarende, og vedlagt er noen korte filmer om emnet. http://www.youtube.com/watch?v=NQetzTYhd9I   http://www.youtube.com/watch?v=LC6qb2ajZZo   http://www.youtube.com/watch?v=rEmsBmsGHQY   Asgeir