Facebook ikon Instagram ikon
22. april, 2012 - Båt og havfiske

Ny langerekord fra Hitra?

 Her er en godbit fra Hitra blad;

Verdens største lange opp fra dypet

Ny uoffisiell verdensrekord: Wolfgang Götz må ta skikkelig i for å vise frem langen på 46,7 kilo. Det er ny uoffisiell verdensrekord.Ny uoffisiell verdensrekord: Wolfgang Götz må ta skikkelig i for å vise frem langen på 46,7 kilo. Det er ny uoffisiell verdensrekord.
En lange på 46,7 kilo slår den gamle verdensrekorden med over 6kg.
 
Mange sportsfiskere drømmer om å sette verdensrekord, og for Wolfgang Götz fra Tyskland ble drømmen til virkelighet da han andre påskedag dro opp en enorm lange fra 152 meters dyp, en plass mellom Kvenvær og Titran.

– Langen var 1,82 meter lang, og 94 cm rundt buken. Den veide 46,7 kilo, så det skulle ikke være noen tvil om at det er ny verdensrekord, etter som den gamle verdensrekorden var på 40,1 kilo, sier Bjarne Johan Faxvaag ved Kvenvær Sjøhusferie, der Wolfgang Götz jobber som fiskeguide. Den gamle offisielle verdensrekorden ble tatt ved Shetland i 2002, mens en lange på 41 kilo ble tatt ved Frøya i april i fjor, og var godkjent som norgesrekord inntil nå. Men langen som ble tatt mandag er ennå ikke offisielt godkjent som verdensrekord. – Det gikk kjapt å få den godkjent som ny norgesrekord, men registreringen som ny verdensrekord er mer omfattende og kan ta flere måneder, sier Faxvaag. Han tror en verdensrekord vil være positivt for fisketurismen i regionen. – Det er artig at det er tatt ny verdensrekord og det skaper interesse for Kvenvær og regionen som sådan. Jeg regner med at dette vil gi utslag på bookingen for folk som ikke har vært her før, mener Faxvaag.