Facebook ikon Instagram ikon
16. februar, 2014 - Produktomtale og tester

Ny Macro linse

Hei, bare innpå med litt produktinfo for dere som liker å ta bilder av fisk og detaljer. Vil raskt legge til at jeg ikke er noe fotoekspert, men synes det er artig og ta biler fra fisketuren. Uten bilder hadde det heller ikke vært noe blogg, så det gjelder å ha de aller viktigste tingene på plass når det kommer til fotoutstyr. Det kan jo også være noen nyttige tips for deg som er fisker, og ikke noe fotoekspert slik som meg. Du kan jo i alle fall få mine erfaringer, og ikke minst se mine bilder, her på bloggen. På den måten kan du ta dine egne slutninger, og skaffe deg det du trenger mest til ditt bruk.  

Canon macro linse 60mm
    Det hører også til sannheten at jeg bruker minst mulig tid på foto, og mest mulig tid på fisking. Hvis foto går for mye ut over fiskingen er jeg på «gale» veier synes jeg selv. Dessuten går det hardt ut over fotoutstyret, og jeg tror mange fotografer ville riste på hode hvis de hadde sett hvordan jeg behandlet utstyret når jeg var ute på fiske. Dette fin digitale produktene er nok ikke særlig tilpasset bruket mitt på fisketurer, spesielt kanskje på sjøen. Bølger, saltvann, agn, og sprellende fisk, får kamerat til og se ut som flytedressen min etter en tids bruk. Dermed går det til tider altså hardt ut over utstyret, sist fikk for eksempel min macro linse seg en smekk da en torsk slo halen slik at kamerat havnet i dørken. En løs innmat ble resultatet, og et nytt innkjøp av macro linse måtte gjøres. Jeg forhørte meg med flere spesialister på feltet og havnet på et Canon EF-S 60mm F2.8 Macro USM linse. Den koster rundt 4000,- du kan nok få det brukt nedi halve prisen eller bedre. Siden jeg behandler utstyret så tøft ønsker jeg ikke å kjøpe de dyreste greiene, en annen sak er vel at jeg neppe klarer og utnytte de små nyansene det dyrere utstyret har heller. Det meste foregår jo på frihånd i det lyset det måtte være, ute på fiskeplassen. I tillegg blir bildene tatt raskt og hektisk siden de aller fleste fiskene blir satt ut igjen så fort som mulig. Jeg fikk bare så vidt testet den nye linsen på en tur i helgen. Det var regn og grått slik at resultatene nok er langt i fra optimalt. Uansett virker det som om dette skal fungere greit for min del. Her er noen få «skudd» av noen helt alminnelige fisk, med den nye linsen (altså under dårlige lysforhold).  
oppgulpet fløyfisk
 
hvitting tenner
 
hvitting øye med igle
 
hvitting øye med igle 2
 
hvitting side
 
knurr side
 
sypike
 
sypike øye
  Her kan du se hva FOTOVIDEO sier om Canon EF-S 60mm F2.8 Macro USM: Et dynamisk, kompakt objektiv med rask fokusering som gir en fantastisk detaljrikdom som overgår det menneskelige øyet Ca. 96 mm brennvidde (35mm-format) Kompakt og lett Høy oppløsning i hele bildet, høy kontrast og bildekvalitet Rask autofokus med støysvak USM Fullstendig manuell overstyring av fokus Super Spectra-belegg Stor blenderåpning F2.8 Filterdiameter: 52mm Tett på Med mulighet til å fokusere bilder i reell størrelse på bildesensoren gir EF-S 60mm f/2,8 Macro USM sann makroytelse i EF-S-objektivserien. Objektivet har en effektiv brennvidde som tilsvarer ca. 96 mm i 35mm-format og gir nærbilder som tar pusten fra deg. Med en nærgrense på kun 20 cm kommer du utrolig tett innpå motivet og kan fylle rammen med de motivdetaljene du vil.  En verden i miniatyr EF-S 60mm f/2,8 Macro USM fungerer perfekt med EOS-kameraer med EF-S-fatning og lar deg utforske en ny og spennende dimensjon ved fotografering. Naturfotografer vi glede seg over muligheten til å fange den intrikate skjønnheten i ørsmå motiver. Med mulighet til å gjengi et bilde som er like stort som selve motivet på sensoren, kan du ta med publikumet ditt inn i en praktfull miniatyrverden. Bakgrunnsuskarphet Portrettfotografer vil sette pris på den store blenderåpningen som begrenser dybdeskarpheten og gir en flott bakgrunnsskarphet, slik at selve motivet trer frem med dramatisk effekt. Lite og lett EF-S 60mm f/2,8 Macro USM er lett å ta med seg og gir deg enestående fleksibilitet. Objektivets støysvake ultrasoniske motor (USM) gir lynrask og nøyaktig autofokusering med fullstendig manuell overstyring. Oppløsning og kvalitet Det ligger over seksti års objektivekspertise bak fremstillingen av dette objektivet som leverer bildekvalitet av høyeste standard. Canons objektivteknologier er forent for å gi høy oppløsning i hele bildet, klarhet, kontrast og balansert bildegjengivelse ved alle fokusavstander. Bygget for digital Objektivet er designet for digital fotografering og har spesialformede linseelementer med Super Spectra-belegg som eliminerer reflekser og sløring som ellers kan oppstå på grunn av reflekser fra den digitale kamerasensoren. En egen solblender, som er tilleggsutstyr, reduserer forekomsten av sløring ytterligere. Asgeir