Facebook ikon Instagram ikon
1. november, 2013 - Sportsfiske i utlandet

Popper fiske

Hei, Innpå med en film for deg som kanskje planlegger litt eksotisk fiske i vinter. Hvis du i tillegg er av den trente typen og virkelig trenger en utfordring, er det bare og finne frem «popping» utstyret. Nesten ingenting kan nemlig måle seg med haspelfiske med store poppere for Giant Trevally, eller GT som fisken ofte forkortes som.

Geir og Tore med hver sin popper fisk fra Kenya
  Denne fisken er nærmest helt ustoppelig, og selv en norsk kveite eller laks, ville blitt «tauet» rundt som en filledukke mot slike fisker. I tillegg til at den kan bli stor (rekorden er over 70kg) er den usedvanlig rask, sterk, og utholdende. Når denne fisken også som regel  fiskes med haspelutstyr, kan en godt si at det er det ultimate fiske, mann mot fisk!
Capt Alex (til venstre) god fornøyd med Tores for dagens største GT
   
Når rovfisken jakter nær overflaten er tiden for å finne frem popperne
Popperfiske er også perfekt for de forskjellige tunfiskartene vi har. De sier vanligvis ikke nei til en popper som plasker i overflaten. Popperen skal nemlig imitere en byttefisk som er på rømmen bort, og dette ser de store rovfiskene på som en siste sjanse til og slå til. Barracuda og Wahoo er også typiske arter som tenner på disse store imitasjonene. Det gjelder derfor å ha fortommer, kroker og svivler som tåler alt av tenner og kraft fra de ofte store fiskekjeftene som biter over popperne.
Poppere finnes i alle størrelser og varianter, de skal sprute, plaske, og lage høy lyd i overflaten
 
Ikke sjelden dukker andre rovfisk opp og hugger på popperne
Jeg har selv hat min lengste fight mot en diger gulfinnet tunfisk i Mexico Gulfen for noen år siden. Fisken tok en popper, en time og 45 minutter senere vant den kampen. Sliten og litt fortumlet i mørket måtte jeg bare innse at denne gangen var fisken sterkere en meg, og det utstyret jeg hadde til rådighet.
1 time og 45 minutter varte denne fighten, fisken vant til slutt
   
mange gode fighter og voldsomme hugg når disse tar popperen på haspelutstyr
Her er en film som viser litt av hva GT kan by på av kamp, og disse gutta er proffe og har drevet med dette fisket i en årrekke. Filmen er fra New Caledonia hvor de fisker etter verdens største eksemplarer av GT. http://www.youtube.com/watch?v=i6D-fiQdlA8     Asgeir (foto: Asgeir og Team Mustad)