Facebook ikon Instagram ikon
26. november, 2012 - Båt og havfiske

Pressemelding. NY VERDENSREKORD

Hei, for dere som følger bloggen har dere allerede sett de to fantstisk flotte uerene som ble fanget før helgen. Jeg la ut en pressemelding og håper at det blir noe omtale av saken også utenom de vanlige fiske mediene. La selvfølgelig til noen flotte bilder, men her får dere også se noen flere som ikke har blitt vist enda….

verdensrekorden....
Pressemeldingen går som følger: Onsdag og fredag ble verdens to største uere fanget med stang og snelle fra Statoils Heidrun plattform som ligger 175km utenfor kysten av midt Norge. Etter at vi hadde besøk av havfiskerne i Team Mustad Norway i august som holdt kurs og foredrag om sjøfiske, ble det stor aktivitet om bord blant de over 200 manns store besetningen på verdens største flytende betongplattform sier Dag Skuseth som er forpleiningsleder om bord. Her kan dere lese mer om Team Mustad og de første fisketurene på plattformen; http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2012/08/07/en-fantastisk-opplevelse-pa-statoils-heidrun-plattform/
rekordueren... ingen over ingen ved siden
Det ble kjøpt inn utstyr, og vi måtte nærmest innføre en slags kø ordning på den lille fiskeplassen vi har til disposisjon. Veldig mange ville prøve denne flotte fritidsaktiviteten, å fiske ble langt mer spennende når vi gikk fra juksamaskin til stang og snelle, sier Dag.
stolte fiskere med noen pene fangster
Plattformen ligger strekkfast på 350meters dyp så dette kan vi godt kalle skikkelig offshore fiske. Resultatene lot ikke vente på seg, i høst ha de landet flere store brosmer på over 10 kg og en mengde langer på mellom 10 og 25kg. Allikevel viste vi at på dette dypet var det også stor sjanse for stor uer, og at rekorden var innenfor rekkevidde.
Alexander i sving..
Onsdag 21.november klaffet det altså skikkelig. Alexander R Thomassen fikk et skikkelig napp på 300 meters dyp. 20 minutter sener ca kl 20.45 dukket det store røde ”monsteret” opp i overflaten. Det ble litt hektisk med å få fisken opp i hoven som førte fisken de drøye 30meterne fra overflaten til dekket hvor de fisket fra. Rekordfisken var sikret! Vekten viste seg å være hele 12,14kg godt over gjeldene rekord som var 9,02kg. Alexander er kokk på Heidrun plattformen og er til vanlig en ivrig fritdsdykker, men er nå altså også blitt en ivrig offshore fisker. Han er oppvokst på Averøy rett ved Kristiansund, men bor for tiden i Oslo når han da ikke jobber hos Statoil offshore.
plattformsjefen med en bra brosme
Fiskens vekt og mål blir levert og innregistrert hos bladet Villmarksliv som har ansvaret for Norgesrekordene. Den vil også bli registrert hos I.G.F.A (International Game Fish Association)som Verdensrekord.
ikke mye igjen etter filetering, all fisk går til mat ombord
Fredag 23.nov ble det igjen liv på dekk da en ny storfisk ble halt i land, denne gangen var ueren på 10,02kg altså verdens nest største! Fiskeren var denne gangen Dag Skuseth som er forpleiningsleder om bord og som har dradd i gang denne populære fiskeaktiviteten om bord. Les mer om rekordfiskene på http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2012/11/24/verdens-storste-uer-fanget/
verden nest største uer....
Asgeir Alvestad