Facebook ikon Instagram ikon
13. juli, 2013 - Ferskvannsfiske

Regnbue i Birmingham

Hei igjen! Har vært en tur i England, nærmere bestemt Birmingham, med gode kollegaer fra hele Europa. Vi bodde staslig til på et flott ”golf hotell” ved en særdeles vakker eiendom som tilhører en av de rike Lorden i området. Her var en av de flotteste golfbanene i England, og en stor farm med hjortedyr som gikk fritt omkring. For oss ble det verken tid til golf eller jak,t men litt fiske i en av de mange ”put and take” innsjøene fristet jo selvfølgelig. Flere av innsjøene var forbeholdt karpefiskere, her slår de leir og fisker i fra bredden etter karper og annen hvitfisk. Andre innsjøer er forbeholdt fluefiskere med regnbue og brunørret.  

egene innsjøer for meitefiskerne
    En kan si mye om det å sette ut regnbueørret i innsjøer og så fiske etter dem, men i mange området i Europa er dette veldig populært, og det kan jeg godt skjønne. 1-4kg ørret på klasse 5 og 6 fluestenger er jo morsomt. Dessuten fik vi testet mye nytt flueutstyr. Shakespeare har en lang rekke gode stenger og sneller til hyggelige priser. Faktisk får du funksjonabelt og godt flueutstyr til mellom et og to tusen kroner. Shakespeare har særdeles populære fluestenger i England og har også vunnet flere tester og slått andre merker som koster det mangedobbelte.   Selve fiske i disse ”put and take” vannene går ut på og sette ut fisken igjen, såkalt ”catch and release” men det er også mulig å ta med noen få fisker hjem til mat hvis en ønsker det. Du kjøper fiskekort og får også bruke båter som ligger klar ved bredden. Siden vannene er ganske grunne fisker en med flytesnører fra oppankret eller drivende båt. En lang fortom og fortyngede fluer kan være en fordel når fisken ikke er oppe og tar tørt. Tørrfluefiske her er spennende, og virkelig gøy når det vaker tett rundt båten.   Når finværet kom begynte fisken å vake, men den tok kun noen bitte små mygg, selv om noen få stankelbein kom dalende ned. Vi hadde ikke med oss all verdens med små imitasjoner, så livlige nympher med kulehode fungerte best den tiden vi fisket. Rolige små drag dugde godt og regnbueørreten beit villig til tider i alle fall.  
viktige forsyninger av drikke
På noen få timers fiske landet vi 3-5 fisker hver. Vi nøyde oss imidlertid med å ta noen kjappe bilder før fisken ble satt ut igjen. God drikke og mye hyggelig diskusjoner om bord i båtene hører selvfølgelig også med når vi treffes slik. Med andre ord; noen ekstra hyggelige timer på ”kontoret”.   Asgeir