Rensing av flyndre
Bare kjapt innpå i dag for og noen tips om bruk av flyndrefiskene. De fleste vet at rødspette, tunger og piggvar er gode matfisker. Sannheten er at omtrent alle flyndrene du får er gode matfisker. Hvis du ønsker og spise de flate kan det være lurt og skjære ut de fire fileene den har og steke dem lett i pannen sammen med godt smør. Det er også mulig og helsteke, eller og skjære ”kotelett” stykker av flatfisk som er store. Hvis du ønsker å ta ut de fire fileene (2 på oversiden og 2 på undersiden), kan du gjøre det på følgende måte; Bruk en skarp og myk filekniv og skjær langs sidelinjen. Skjær så langs benene ut i fra midten (sidelinjen) og ut mot kantene på begge siden. Snu fisken og gjør det samme der. Du kan velge og fjerne skinnet med å la kniven skli på innsiden av skinnet slik at kjøtte slipper. Skinnet kan imidlertid godt sitte på hvis du sprøsteker dette. Disse tynne men fine fileene må ikke stekes for hardt, bare et minutt eller to så er de klare. Jeg ville heller ikke anbefale å drukne den gode fiskesmaken i for mye krydder, men her er jo smaken som baken…. På denne filmen kan du se hvordan det gjøres: http://youtu.be/nuzdecH5J98 Velbekomme! Asgeir