Facebook ikon Instagram ikon
28. desember, 2013 - Fluefiske

Runars beste tarpon fluer

Hei, Jeg har besøkt en god «gammel» fiskekompis Runar Kabbe, som sikkert en del kjenner fra før. Runar jobber i butikken Nordisk fiskeutstyr på Lysaker brygge, og er en svært aktiv og kunnskapsrik fisker. Han har spesialisert seg på fluefiske i saltvann både i Norge og i utlandet. Jeg har derfor bedt Runar presentere sine favoritt fluevalg til noen utvalgte saltvannsfisk som kommer i dette og noen påfølgende innlegg senere. Siden vi nå er midt på vinteren og vi begge gleder oss til og komme til varmere strøk har jeg i dag bedt Runar plukke frem sine 4 beste tarpon fluer. Runar reiser hvert år til Florida for å jakte på den gigantiske silda, og har lykkes med og «landet» flere store beist som du kan se på bildene her i dag.

Runars underarm understreker nok litt av hans pasion for tarpon
  Fluene finnes selvfølgelig i butikken hos Runar, men ønsker du og binde dem selv foreslår jeg at du finner beskrivelse og fremgangsmåte ved og søke deg frem på nett. På YouTube vil du for eksempel se hvordan de bindes steg for steg. Husk at det vanligvis er litt forskjeller på hvordan de forskjellige fluebinderne velger å lage fluene. Husk også at det kan være lurt og ha forskjellige størrelser.     Her er Runars 4 favoritter: Black Death
Black Death
  Tarpon Bunny brun/oransje
Tarpon Bunny brun/oransje
  Toad lilla/sort
Toad lilla/sort
  Toad chartreuse
Toad chartreuse
  Det er få fisker som kan måle seg med den akrobatiske gigant silden, spesielt når den fanges på fluestang. Ønsker du og lese mer om tarpon fiske foreslår jeg at du tar en titt på et tidligere innlegg her, og på den lille video snutten under: http://www.youtube.com/watch?v=onrZsdxa_tg Asgeir (foto: Ulf Erik Forsbakk, Asgeir Alvestad)