Facebook ikon Instagram ikon
23. oktober, 2013 - Aktiviteter / Happenings

Rundet art nr. 40 innenfor Lillesand, hvordan har det gått med deg?

Hei, For dere som følger bloggen min vet dere at jeg som et ledd i å få flere andre til og starte med artsfiske i Norge, også begynte på nytt med en egen artsliste 1. juni i år. Jeg har tidligere vært svært aktiv artsfisker og har fanget rundt 100 arter på stang i Norge. Dokumentasjonen fra dette, spesielt fra 80 og 90 tallet, er heller svak. Kodak og Fuji film var ikke den mest naturlige fiskekompis på fisketurer da for og si det slik.

Denne langen på godt over 20kg ble art nr. 40 innenfor Lillesand kommune
Jeg har egentlig ikke hatt som noe mål nå, og lande flest mulig arter på kortest mulig tid, med en «reisende» jobb, familie med to små barn, er ikke det aktuelt og reise land og strand rundt bare for og plukke arter for artsfiskets skyld (må satse litt på det fremover). Som delmål har jeg derfor ønsket å se hvor mange arter jeg kan fange innen for kommunegrensen (Lillesand) siden det er der jeg bor. Det er et flott delmål for alle som ikke har kapasitet til og reise land og strand rundt, start med ditt eget nærområde! Siden starten i juni i år ble nå art nr. 40 bokført innenfor Lillesand kommune. Langen som jeg fikk for noen få dager siden på noen og 20kg var jo en flott fisk for et «rundt» 40 tall.  Neste mål må vel blir og runde 50 arter (innenfor Lillesand) tenker jeg, så får vi se hva vinteren bringer her nede. Siden det bare finnes to-tre ferskvannsarter jeg ikke har tatt her i hjemkommunen, blir det nok og fiske mest mulig variert i saltvann som skal til for og lande de neste artene. Det blir en artig utfordring og «bryne» seg på fremover. Totalt har jeg landet 56 arter i Norge siden juni, så det har jo vært en grei start synes jeg selv.  Så får vi se om vi ikke kan ta noen flere spesifikke artsjakter neste sesong, det finnes så utrolig mange kule arter og jakte på her til Lands, og jakten kan en holde på med livet ut. Den nye artslisten min finner du øverst på bloggen.
brosme, torsk, sei, trepiggetstingsild, koi
 
fjesing, ørret, bekkerøye, gullvederbuk, blåstål
 
bergkutling, kolmule, vassild, sypike, lusuer
 
ål, ulke, horngjel, lomre, tangkutling
 
gapeflyndre, steinbit, øyepål, knurr, slettvar
 
lange, berggylte, rødspette, piggvar, bergnebb
 
abbor, sandflyndre, leirkutling, svartkutling, sandkutling
 
skrubbe, makrell, hyse, lyr, hvitting
Det var hele 70 andre fiskere som startet med sin egen liste i juni sammen med meg, er du en av dem, eller er du en av de mange andre som har startet artsfiske i sommer? Kunne jeg tenke og høre i fra deg. Sender du et bilde av deg sammen med en av de nye artene/fiskene du har fått i sommer og høst til meg slik at jeg kan legge det ut på bloggen, kan det vanke en flott premie. En skikkelig overraskelse i posten (fiskeutstyr) følger til dem som jeg publiserer bilde av. Husk også å sende navn, og noen ord om fangsten. Send det hele på mail til asalvestad@purefishing.com  
taggmakellen kom i helgen, ble art nr. 41 i Lillesand siden juni i år
Asgeir (Husk å oppfordre andre til og starte artsfiske!)