Facebook ikon Instagram ikon
2. juni, 2012 - Barn og fiske

Salamandere…

Hei I dag hadde vi en liten tur til en av de små vannene der hvor vi bor, barna har allerede fanget så mange rumpetroll at det var ikke særlig spennende lengre. Derfor var vi på jakt etter en ganske sjelden art i Norge, men her nede er det masse av dem…

det var mange salamandere på grundt vann
Salamanderen er ”rød listet” så vi tenkte å fange noen få i et finmasket hov for å ta en nærmere titt på dem. På den måten får barna lært om hva dette rare dyret er. Det er jo ikke en fisk og ikke en padde eller frosk nesten noe midt i mellom.
masse spennende liv i glasset
Flere av disse amfibiene overvintrer i hagen vår om vinteren, så det har hendt vi kommer over dem om våren når vi begynner å ta vår rengjøringen rundt huset. Nå er imidlertid salamanderen opptatt med å formere seg og samles i større antall nær land. Lette å fange med andre ord. De var litt kjappe fort Olli og Aino, men med litt hjelp fra pappa fikk vi fanget en 7-8 stykker, samt noen buksvømmere og rumpetroll da. Glasset ble fylt med masse liv og det var skikkelig gøy å se på. Fargene på buken til Salamanderen er skikkelig tøffe synes de, litt annerledes en de andre dyrene som lever i dammen.
gøy å se dem svømme ut igjen, Aino pleier å vinke...
Og som vanlig, minst like gøy å slippe dem ut igjen som å fange dem… Asgeir