Sitronstekt Lange
Tirsdag førstkommende begynner jeg å presentere spennende stoff fra vår tur ut på Statoils Heidrun plattform. Den ligger 17 mil ut i havet, og sjelden har jeg vært på slik en spennende fiskeplass. Her får du bokstavlig talt en liten forsmak med sitronstekt lange, som virkelig kan anbefales. Du har sikkert hørt mye lovord om hvor god maten er om bord på slike oljeplattformer, og jeg tror jeg kan si uten og fornerme noen, at maten her ute var bedre enn jeg har fått på noe hotell i Norge. Og jeg bor mange døgn på hotell i året! Plakaten du ser ble hengt opp i restauranten eller byssa? (usikker på hva det kalles om bord på en plattform). Etter våres storfangst dagen før. Dag Skuseth som er forpleinings leder om bord hadde gjort en stor innsats og filetert all fisken vi fikk, litt av en jobb! Og dermed var det bare for de gode kokkene om bord å forvandle dette til et skikkelig ”herre måltid”. Det smakte fortreffelig, her er oppskriften; 400g langefilet 1 ts urtesalt Pepper 1 sitron skåret i skiver 1 ss smør 1 ss olje Smelt snør og olje i en stekepanne og la dette bli nøttebrunt. Legg i sitronskiver å la disse steke til de er gylne og karamelliserte. Legg dem inntil kanten av stekepannen, og legg i fiskestykkene med kjøttsiden ned. Dette for at fisken skal trekke til seg smaken av sitronen. Når fisken er halvstekt, snu den, senk varmen og stek ferdig med skinnsiden ned. God appetitt! Følg med fremover, mye tøft plattform fiske kommer……………. Asgeir