Facebook ikon Instagram ikon
9. juni, 2013 - Artsfiske

Sjømeite

  Hei, Denne kvelden ville jeg prøve meg litt på noe jeg har drevet med mye med i ferskvann tideligere, nemlig en litt forenklet ”moderne meite” hvor en forer fiskeplassen for å lokke fisk til stedet.

Jeg rigget meg til fra båten, ved en holme. Du kan selvfølgelig like godt stå på land.
  Vanligvis skal en fore opp fiskeplassen flere dager i forveien for å samle fisk til fiskeplassen. Dette gir en særdeles god effekt i innsjøer og mindre vassdrag. Hvis du for eksempel kaster ut for/mat til fisken en eller to ganger til dagen, vil fisken samles på dette stedet. Særlig hvitfisker og karpefisker er lette ”å samle” på slike plasser med målrettet foring.
Grunnfor (brød med kreps) blandet med litt snadder jeg agner med.
   
Tilsetter vann og lager snøball store kuler som kastes ut.
I saltvann er det naturlig ikke så lett, da tidevannsstrømmer tar agnet og sprer dette raskt over ett større område, allikevel har jeg veldig tro på å fore opp plasser og lokke fisk til stedet. Denne kvelden hadde jeg bare noen sene timer tilgjengelig så det ble med å fore opp plassen rett før og under fiske.
ser jo bra ut det her da?
   
Så er det bare å starte foringen, ballene går i oppløsning ved bunnen og sprer lukt og smak som samler fisken
Jeg startet kl 21 00 om kvelden og kastet ut noen baller med grunnfor bestående av brød og krepsdyr blanding. I tillegg blandet jeg også inn ting jeg agner med. I kveld skulle det stå reke, sandorm, makrell, strandsnegl og gulp på menyen. Pulvere og nevnte meny blir pakket i kompakte snøballstørrelser, på den måten holder de seg samlet til de når bunnen. Jeg vil nemlig ikke at de skal spre seg oppe i vannet for da forsvinner luktsporet over for store områder. Jeg vil jo ha fisken like utenfor der jeg fisker. Her er det sandbunn og 10-12 meter dypt.
agner noen "kaste" takkler og setter meg for å følge med på stangtuppene
   
Ikke noe overraskelse at bergnebben var på plass.
 
Eller berggylta for den saksskyld, veldig tallrike denne kvelden
   
Berggylta er en vakker fisk.
På dette stedet er det mye flate fisker og jeg har tideligere fått tunge der. Det hadde vært gøy å lande en ny tunge nå, derfor satte jeg av noen sene timer siden den er mest nattaktiv. Det ble ikke noen tunger i kveld men noen andre artige fisker. Nå som jeg har laget en ny artsliste er det jo gøy å fiske litt utradisjonelt når en vet at det kan dukke opp spennende og litt sjeldne arter.
Rødspettene begynte å bite etter at sola forsvant, her en lite eksemplar.
   
Og en litt større spette.
Foringen gav altså ikke så veldig godt utbytte denne kvelden, men artig og prøve i sjøen allikevel. Slikt grunnfor får du kjøpt i de mest velutstyrte fiskutstyrsbutikkene, prøv du også!
Sandflyndra hilste også på.
   
Deilig fin kveldsstemmning.
Status ble 4 nye arter på artslisten min, berggylte, bergnebb, sandflyndre og rødspette. Har vel noen hundre av disse tideligere……….men ny list, er ny liste…..
Så var fisketuren definitivt over.......
  Asgeir