Facebook ikon Instagram ikon
10. september, 2013 - Natur og opplevelser

Smørflyndre satsing gav sjøkreps og slimål double

Heisan, Jeg har nå hatt et par turer hvor jeg har prøvd meg på smørflyndre. Smørflyndre er en dypvanns flatfisk som er ganske vanskelig og lure. Den er egentlig ikke spesielt sær, men det er særdeles vanskelig og fiske selektivt med små kroker på dypt vann. Jeg har tidligere lurt noen få av disse på stang, men jeg må nok innrømme at det for det meste har vært flaks. Det vil si at hvis du fisker med flyndre takkel på 60 meter eller dypere, dumper du borti dem til slutt hvis du bare er på riktig plass lenge nok.

slimål i slim og mudder, og sjøkreps... på stang
   
Olli kunne styre sin begeistring, jeg vil ikke se, asj!
Jeg har en tre fire gode smørflyndre plasser her nede. Hvor jeg enten har fått tidligere, eller at jeg vet at yrkesfiskere fanger dem regelmessig på garn. Derfor kan jeg godt bruke noen timer og satse på å lure en ny når jeg har litt ekstra tid. Det er nok for det meste et tidsspørsmål mellom hver smørflyndre, hvis du vet hva slags krok, agn, og utstyr du skal bruke.
er ganske sikker på at den til høyre smaker best
    Denne dagen skulle det imidlertid dukke opp noen andre overraskelser fra dypet. Det første som absolutt ikke kom som noe overraskelse var slimålen. Den er en sann plage når du fiske på 70 meter eller dypere. Det som overrasket var at de var så veldig hissige, jeg kunne ikke la slepet med tre kroker ligge mer en 3-4 minutter for de slukte agnet. En, to, og tre slimåler samtidig var ofte resultatet. De voldsomme slimposene de skiller ut er et mareritt, når de i tillegg lager knuter og vikler seg til de grader inn i fortommen, er det bare til og kappe alt, og binde på et nytt takkel.      
sjøkreps nr. 2 for dagen inn over ripa
  Litt utpå ettermiddagen merket jeg noe som var litt tyngre med liten bevegelse, jo der hang en slimål, og jaggu en stor sjøkreps på neste krok. Fantastisk morsomt og få sjøkreps på stang, og den fine størrelsen også. En time senere kom det opp enda en sjøkreps som hadde jaktet på agnet mitt. To sjøkreps på stang på samme tur, dette var gøy. Jeg er faktisk ganske sikker på at jeg også hadde på flere stykker. Flere tilsvarende napp datt nemlig av på vei opp.
sjøkreps duble... ikke dagligdags på stang i alle fall
 
ble nok ikke agn disse to, gryta neste....
  Ut over sjøkreps og slimål var det mye fisk nede på 60-70 meter denne ettermiddagen, men altså ikke smørflyndre. En lomre, hvitting, hyse, torsk, sei, lyr, makrell, sypike og masse øyepål ble landet mellom de plagsomme slimålene.
Alien nr....?
  Det ble en fin dag på sjøen, og om kvelden ble det et fantastisk måltid med sjøkreps på tallerkenen. Asgeir (du kan som vanlig «klikke» på bildene for å få dem større)