Facebook ikon Instagram ikon
23. juni, 2015 - Barn og fiske

Sommerfugler, pinnelek og ørretfiske

Da er det endelig blitt skikkelig sommer og litt temperatur i luften, barna og jeg benyttet derfor anledningen til å ta enn innlandstur. Dette er noe av det morsomste de vet, og en flott tur i innlandet kan jo på mange måter være vel så fint som en i skjærgården, spesielt på denne tiden av året. Vi har funnet oss en favorittplass hvor vi kan gjøre mange forskjellige ting, egentlig er det bare fantasien som setter grenser for hva en kan finne på utendørs nå så det viktigste er bare å komme seg opp av sofaen, slippe i-padden, og komme seg ut på tur.     Når vi kom oss på plass fikk vi besøk av venner og da blir det hele ekstra gøy. Vi begynte med å plukke litt ville markjordbær og hva er vel bedre enn å spise dem rett i fra et strå. Den særegne smaken sitter godt i og huskes kanskje resten av livet for de små.  

markjordbær på strå
  Så tok vi turen inn på en stor eng med masse blomster og sommerfugler. Barna fant frem sommerfuglhovene og et lite bur til å ha dem i. Det å se tre barn løpe rundt i flott sommervær på en eng ful av sommerfugler er bare herlig, og bare å nyte selv for oss voksene. Det ble god fangst og alle fikk kjørt seg godt ut i den ville jakten.  
fanget en ..
              Så tok vi turen til en liten elv og en bro. Her kjører vi «Ole Brum pinneleken». Den er ganske så enkel, barna kaster hver sin pinne, kongle eller lignende i elven på den ene siden og så ser vi hvilken som kommer først ut på den andre. Dette er gøy og de kan holde på lenge med dette, like morsomt hver gang.  
klar, ferdig, pinne ...
       
der er min ...
  Så har jeg selvfølgelig med et par fiskestenger (en dag uten fisking er en dag uten mening). Noen små kroker, splitthagl og noen mark er alt som skal til for å fange litt fisk i den lille elven. Vi kaster ut å så lar vi godbiten drive med strømmen, eller at den bare ligger på bunnen i elvens rolige partier. Denne dagen fikk vi bare en ørret, men den var ganske fin i størrelsen og gav barna mye moro. Jeg pleier også ta med en plastdunk slik at fisken kan være i vann der en stund. På den måten får barna studert den levende, og da forlenges opplevelsen. Ørreten satte vi tilbake litt senere, og det er virkelig gøy å se reaksjonen til barna når fisken svømmer hjem igjen. Det synes de er ekstra bra!                   På hjemveien plukket vi selvfølgelig blomster og da ble også mamma glad! Asgeir