Facebook ikon Instagram ikon
7. mai, 2012 - Barn og fiske

Søndagstur i båt (og på land)

Hei, som dere kanskje skjønte har sidene mine vært nede store deler av helgen, antageligvis oppdatering i USA av modersidene. Det kan hende fra tid til annen….
 
 
Ollis sin første flyndre noen sinne...
 
I dag tok vi en ettermiddagstur på sjøen, kunne tenke meg å sjekke forholdene nå. Jeg har jo tideligere skrytt av at jeg regner mai og juni som de beste månedene for artsfiske, i alle fall på Sørlandet.

Da kommer det en mengde fisk og forskjellige arter inn mot kysten og inn på grunnere vann. Det er nok en kombinasjon av gyte, nærings og temperaturvandring som gjør at det nå plutselig ”bugner” av fisk fra 0-60m dyp. Jeg rigget et par korte pilkestenger med Ambassadeur og FireLine til de to små, og hadde fisket opp litt makrell agn fra fryseren. Lette takler med en eller to kroker på slepet, pluss oppheng skulle funke for de fleste artene inni der. Aino (2) sovnet på vei ut, men Olli var klar for å slippe ut snøret. Det blåste en del, og jeg holdt motoren litt i gang mot vinden slik at han kunne fiske skikkelig uten for stor avdrift. Dypet var ganske nøyaktig 40 meter, så jeg var litt spent på om han orket å dra opp igjen.

en sandflyndre til
  Det tok ikke lange tiden før det nappet livlig, en liten hvitting fant veien opp. Små fingrer slet litt med å sveive, men trening gjør en til mester, og etter hvert gikk det bra. Dette var gøy. Neste nedslipp og nye napp, et par løft før den satt, og opp kom Ollis første flyndre. Se pappa! Helt flat jo…… ja noen har ”trådd” på den sier jeg. Enda gøyere……. Aino sover fortsatt i baugen.  Og enda en, Aino tar en «lur» i baugen..  
3 hvittinger samtidig, gøy ja...
 
to "sværinger" tunge å løfte....
 Det var som jeg mistenkte, masse fisk. 3 hvittinger samtidig, flere flyndrer, og to ”svære” torsk over minstemålet. Olli begynner å bli sliten og vi har mer en nok mat, Aino våkner av styret når de to torskene kommer i båten, og vi bestemmer oss for å gå i land på en øy for å rense fisken.  
ikke lett å nærme seg sauer med lam, fant de ut..
På ”Skauerøya” var det masse å finne i fjæra. Deilig å løpe, men sauene med lam løper fortere… så var det å kjøre hjem før kvelden, Aino vil mer….  
påskeliljene og barna holder ut enda..
Asgeir