Facebook ikon Instagram ikon
17. august, 2015 - Aktiviteter / Happenings

Sørøya del 2 med kveiter

Hei, da er vi kommet oss hjem fra Sørøya og storfiskens rike, men denne gangen uten skikkelig storfisk. Største delen av skylden for det må vi legge på de tre uværsdagene vi fikk midt i den 5 dagers «fiskeuken» vi hadde planlagt. Regn og vind opp til 20 sekund meter gjorde forholdene ufiskbare. Selv om vi til tider fikk lurt oss inn bak noen store fjellvegger rett utenfor moloen på Sørvær bare for å stille det verste fiskesuget innimellom. Ekstra surt var det at dagen vi kom til øya, og dagen vi reiste i fra øya, var de to varmeste og fineste dagene de hadde opplevd så langt i år der oppe. Det er nok litt slik som noen nevnte;  Det er Nord-Norges måte å si velkommen, og velkommen tilbake på!   IMG_1669   Uansett kom vi oss altså utpå i begynnelsen og slutten av oppholde, dermed fikk vi i alle fall små smakebiter på hva Sørøya kan by på. Som du kanskje leste i forrige innlegg her på bloggen startet vi med å teste et korallrev på Råsa. Det var egentlig et fantastisk fiske der, men det gav dessverre ikke flekksteinbiten vi var på jakt etter. Store mengder av annen fisk, spesielt brosme og lange tok agnene våre sekunder etter hvert nedslipp. Slutten av oppholdet (etter uværet) ble derfor satt av til kveitefiske. Etter hvert som vinden løyet litt fikk vi lurt oss ut fra Sørvær og fisket litt nær land på begge sider der hvor kveitene bor.   IMG_1611  

springere besøkte oss flere ganger
springere besøkte oss flere ganger
 
agnfiske
agnfiske
 
litt bifangst ble det også
litt bifangst ble det også
  Det er godt med kveiter rundt Sørvær og vi valgte vekselvis å fiske med jigger og sei som agn. Vi konsentrerte oss og fisket av områder fra 10-40 meters dyp nær land. Første økten fikk jeg tre stykker og Harald lurte sin avreisedagen. Dermed var vi egentlig godt fornøyd med det. Harald fikk den største som tok en av Svartzonker sine mcrubber, de gav for øvrig flere av kveitene og kan virkelig anbefales for dem som skal teste kveitefiske.  
kveiter i assorterte størrelser kom ombord
kveiter i assorterte størrelser kom ombord
  IMG_1433   IMG_1430   IMG_1454   IMG_5930   IMG_5939   IMG_5950   IMG_1485   IMG_1527   IMG_1535  
to ble med hjem
to ble med hjem
  For meg var dermed minstemålet med turen oppnådd ved at jeg fikk både kveite og uer på den nye artslisten som jeg startet med her på bloggen. De ble da henholdsvis art nummer 118 og 119 mens totalen min på 122 fortsatt står siden jeg selvfølgelig har dratt mange av disse fiskene tidligere.  
jeg fikk så vidt duppet fluesnøret også
jeg fikk så vidt duppet fluesnøret også
 
etter kveite selvfølgelig
etter kveite selvfølgelig
  Vi hadde selvfølgelig håpet på bedre forhold på Sørøya, men slik er fisket der oppe. Du kan aldri på forhånd si hva som møter deg. Jeg vil takke Harald Nyland for god selskap, og Peter Naumann for at vi kunne bo hos ham. En spesiell takk også til Fiskarboden som stilte med en skikkelig god båt jeg virkelig kan anbefale til andre som skal opp til Sørøya. Vi kommer helt sikkert tilbake ved en annen anledning!  
fiskarboden sine båter
fiskarboden sine båter
  Fiskarbodens bo jakt og fisketjenester kan du lese mer om her: http://www.fiskarboden.no/ En takk også til Roger Nilsen, Audun F Skjølberg, Endre Hopland og John Olav F Larsen som villig delte sine erfaringer og plasser fra deres tidligere turer til øya. Asgeir