Facebook ikon Instagram ikon
21. april, 2017 - Båt og havfiske

Sørøya så langt

Hei, da har vi fått unnagjort to dagers fiske hos http://bigfishadventure.no/ på Sørøya. Vi har så langt hatt ganske tøffe forhold med kuling og frisk bris, men allikevel fått gjennomført to fine dager på havet. Når jeg snakker om havfiske på vestfinnmarkkysten i april så skjønner de fleste at vi prater om ekstremfiske med høye bølger, og innimellom stor fisk. Når det kommer til fisket var det ganske riktig som jeg skrev i forrige innlegg, litt gambling å reise så sent i skreifiskesesongen. Vi vet jo at torsken her oppe gyter i slutten av mars og helt i begynnelsen av april. Vi er altså ikke overraskende et par uker (minst) for sent ute til å ta del i det. De fleste fiskene vi har fanget har nå sluppet rognen eller melken, og er på full fart ut av fjorden. Vi har derfor valgt å legge oss i utkantene og i «bakkene» ut mot Barentshavet . Akkurat langt nok ut for å ta restene av stortorsken som er på veg ut for å spise seg opp igjen etter å ha ført bestanden videre.  

Sørvær  var utgangspunkter for første dags fiske
Sørvær var utgangspunkter for første dags fiske
  Vi har altså ikke fått tatt del i det vanvittig gode fiske på sprengfulle hunfisk med rogn inne på og ved Breiviksfjorden som en del sportsfiskere hadde for noen uker siden. Vi har allikevel hatt et spennende fiske, med en god del torsker mellom 10 og 20 kilo de to første dagene. Først dag var vi ute med Cato på http://havcruise.no/nor/hjem . Det er en større katamaran båt som tåler mye høy sjø. Det er gode fasiliteter innendørs og god plass til å fiske for mange samtidig. Siden fisken var på veg utover og det var dårlig vær, slet vi med å få de aller største fangstene denne gangen. Det ble allikevel flere rundt 15 kg i båten. Mannskapet var som vanlig topp, og jeg kan virkelig anbefale dem hvis dere skal ut i området Tromsø til vestfinnark på storvilt fiske.  
Torun Handeland, Geir Sivertszen og undertegnede er på tur
Torun Handeland, Geir Sivertszen og undertegnede er på tur
  Dag nummer to tok vi bigfishadventure sine største aluminium båter fra Hasvik. Vi tok turen rundt odden og ut mot storhavet til Kveitegrunnen og Runningen for dem som er kjent. Forholdene var friskere en værmeldingene skulle tilsi, og vi slet litt med å finne fisk på formiddagen. Etter hvert kom vi over noen fine krabater, og største mann fikk jeg selv kroken og landet. Den var på pene 25kg blank og hele 147cm. Denne fisken hadde nok nærmet seg sine 30kg bare for et par uker siden før den slapp rognen. Det var  uansett en flott fisk, og bare en kilo under persen min. Utover det ble det landet en på 17 og flere over 10kg.  
Klar for dag 2. ut fra Hasvik på Sørøya
Klar for dag 2. ut fra Hasvik på Sørøya
 
Flotte båter som tåler røft bruk og tøffe forhold
Flotte båter som tåler røft bruk og tøffe forhold
 
Torunn er alltid i medias søkelys ;)
Torunn er alltid i medias søkelys 😉
 
En 25kg ferdiggytt torsk
En 25kg ferdiggytt torsk (147cm)
  https://www.youtube.com/watch?v=ynG8KmBIYBo   Så langt har vi altså hatt lit variert fiske, men det var også beregnet siden vi reiset så sent i skreisesongen. Uansett Sørøya er en opplevelse uansett sesong. Dessuten har vi så langt hatt et fantastisk vertskap på Hasvik Hotell hvor vi bor. Det har vært fantastisk service og veldig god mat. Vi har fråtset i torsketunger, biff, reinkjøtt, multer, og ikke minst min personlige favoritt boknafisk! Litt god drikke attåt er det også blitt. Når kvelden siger på er det noen ganske svimeslåtte fiskere som gynger seg i seng og prøver å komme seg i form til en ny dags fiske. Ny rapport kommer snart …….  
Kan jo bli forelsket av mindre ;)
Kan jo bli forelsket av mindre 😉
  Asgeir