Facebook ikon Instagram ikon
20. juli, 2014 - Barn og fiske

Strandreker og sånn…

Bare innpå med en liten artig sak i dag.. Som vanlig tilbringer vi noen av de ”slappe” ettermiddagene ute på en øy i skjærgården. Barna storkoser seg og fisker, fanger krabber, og reker.  Ja og denne gangen var det mest rekefangst som stod i fokus for de små.

en av flere kopper med nyfangede strandreker
  Olli August hadde nemlig fått koppen full av blanke små strandreker, og så kom han på en lys ide. Pappa kan vi ikke bare fiske med dem? Spurte han. Jeg sa at vi hadde kokte reker i båten og at de fungerer bra, men han var ikke fornøyd med svaret mitt, så jeg sa det kan vi jo gjøre Olli. små strandreker på flyndrekrok
flere flyndrefisker likete strandrekene (og en på makrell)
På vei hjem sent på ettermiddagen stoppet vi derfor på en grei fiskeplass, her var det ca 50 meter dypt og vi agnet opp de vanlige flyndretakkelene mine. Et til Olli August, og et til Aino Olivia. Det er tre kroker på takklene med glidebom så jeg agnet en krok med kokt reke, en med en makrell bit, og så en med et par nyfangede (levende) strandreker som de nettopp hadde fanget.
flere andre fisk slukte rekene og ble med opp, så satt ut igjen.. her en lyr
  Takklene traff bunnen, og spenningen var stor. Det tok ikke mange minuttene før det begynte å nappe. Først på den ene stangen og så på den andre. Etter en litt strabasiøs sveiving (ganske dypt for små barn) så dukket det opp en sandflyndre på Ainos stang, og en torskpå Olli sin stang. Begge på de nyfangede strandrekene! Der ser du pappa, det virker…………
flere flate
  Jeg tenkte jo at dette var morsomt, men sikkert tilfeldig. Så vi slapp ned igjen og det samme skjedde igjen, nå med en torsk og en hvitting. Ganske pussig, men veldig interessant synes jeg. I løpet av en liten time hadde vi dradd opp ca 25 fisk. Torsk, sandflyndrer, rødspette, hvittinger, lyr og en sei ble landet i båten og sluppet ut igjen. De aller fleste av disse hadde tatt de nyfangede strandrekene, selv om jeg hadde agnet de tilfeldig rundt på krokene, valgte altså de fleste fiskene å ta nettopp dem. 1/3 av krokene var agnet med strandreke, men de fanget minst 2/3 av fiskene… kunne dette være tilfeldig?
sa var det de to siste, altså tomt for det suverene agnet
 
men denne torsken fikk deserten
De to siste rekene fikk Olli August æren av å senke ned på kroken, og der beit selvfølgelig den største fisken på. En flott torsk på flere kilo ble strevsomt sveivet opp fra 50 meter. Nå trenger vi ikke mer sa han, og nå vet du litt mer om reker og sånn, pappa! Jeg får vel høre dette fra han en gang eller to tenker jeg…..
og Olli August var fornøyd med å ha lykkes med eget fanget agn, strandreker pappa det er best!
  Asgeir