Facebook ikon Instagram ikon
14. februar, 2014 - Båt og havfiske

Tid for hvitting og torsk

Hei, Bare innpå med en rask rapport fra siste fisketur. For første gang siden jeg fikk havålen i januar fikk jeg tatt meg en tur yttaskjærs. Det var nemlig akkurat så pass rolig at jeg kunne snike meg ut og legge meg i en dyprenne som var rundt 50-70 meters dyp.  

makrell og reker er godt vinteragn
 
blåskjell gir nesten alltid ekstra lukt og flere napp
en såkalt "beak" krok fungerer best til agnfiske
  Jeg rigget meg til med et par stenger, for og fiske litt variert på bunnen. Litt diverse krokstørrelse, og litt forskjellig agn, ble senket ned på bunnen og like over. Jeg var egentlig bare ute for og fiske litt variert og se hvordan forholdene var, og om det kunne dukke opp noen spennende på denne årstiden. Håpet var også at jeg kunne fange en middag eller to.  
hektisk når hvittingene biter tett
 
de kom på "rekker og rad"
flotte hvittinger
  Det viste seg snart at det var «mat fisken» som var på hugget der jeg hadde lagt meg til. Små napping og risting på vei opp gav en klar pekepinn på at det var hvittingen som var mest på bettet. Ganske riktig, den første halvtimen gav 5-6 stk i moderat størrelser. Jeg fortsatte å plukke flere og etter hvert kom det også opp noen større hvittinger, de største var like rundt kilos grensen, noe som vi kaller skikkelig «havhvitting» her nede. De største 3-4 største eksemplarene ble tatt med hjem og «havets kylling» blir nok snart servert som middag her snart.  
den størrelsen er god matfisk
 
bonus "hvitting" når de er over 1 kg
dagen største hvitting
  Siden hvittingfiske er et ganske enkelt fiske med et «allround» takkel, ble det også en del annen fisk som bet på krokene. Både lyr, seg, blåstål, og berggylter, står så dypt på denne årstiden. Disse fiskene var særdeles hissige når jeg begynte å nærme meg kantene opp mot grunnere vann. Flere bonus torsker kom også opp i løpet av de få timen jeg var ute. Et par av de største rundt 3-5kg ble med hjem, også de blir flott mat.  
torsken står gjerne sammen med hvittingen
 
flott matfisk begge to
dagens siste torsk ble med hjem
  Februar er altså en flott tid for agnfiske etter hvitting og annen fisk på dypet, det er bare og komme seg ut hvis du har muligheten til det. Her har du en filmsnutt (du sikkert har sett før) om hvittingfiske: http://www.youtube.com/watch?v=uOCgWPIH5Mg       Asgeir