Facebook ikon Instagram ikon
28. februar, 2016 - Aktiviteter / Happenings

Tilbake fra glade dager på Cuba

Hei, da er det virkelige livet tilbake. Etter tre uker på Cuba er det bare å stålsette seg for hverdagene igjen, men det skal gå greit. Jeg har egentlig mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har vært over på denne magiske øya og landet nå men det må vel dreie seg om en 15-16 ganger. Dermed skjønner du nok at det er et av mine favoritt steder på jord med og uten fiskestang. De siste årene har jeg kombinert turen slik at det både blir fisketur med gutta, og ferie med familien. På den måten blir jo også de hjemme mer fornøyd med opplegget.  

Tipper selv ternene hadde problemer med å finne nok mat denne uken
Tipper selv ternene hadde problemer med å finne nok mat denne uken
  For lesere av bloggen er det selvfølgelig fiskeuken som er av interesserer, og den skal jeg komme tilbake med i flere innlegg fremover. For dere som har fulgt med og lest de eksotiske innleggene på bloggen vet dere at dette året ble turen lagt uvanlig tidlig på året. Topp sesong er gjerne slutten av mars og hele april, mai og juni, siden da været er varmere og mer stabilt enn tidligere på året. En kombinasjon av pris, vinterferie, og det faktum at amerikanske fiskere nå strømmer over til øyen gjorde at vi flyttet avreisen så tidlig som til første uke i februar. Jeg har tidligere også vært over på denne årstiden og vet godt at det er en gambling, men det er jo slike fisketurer uansett. Du kan være uheldig med været året rundt også i Karibien.  
Uansett vær, under bryggene ute på Cayo Largo er det alltid mye fisk
Uansett vær, under bryggene ute på Cayo Largo er det alltid mye fisk
  Det skulle imidlertid vise seg å bli en ekstra tøff fiskeuken siden de kalde polarvindene tok seg en ekstra lang tur nedover det amerikanske kontinent akkurat da. Nyhetene både i USA og på Cuba var preget av det ekstremt kalde været. Uken vi fisket var faktisk den kaldeste på 24 år i hele området, og da kan enn jo si at vi hadde en utfordring. Fiskene der nede trenger nemlig godt og varmt vann for å trekke inn på grunt vann (flats), ellers blir de helst stående i den litt varmere og dypere delene lengre ute. Ofte regner vi 24 grader vanntemperatur som minimum for et god fiske. Disse dagene var nok temperaturen i vannet rundt 20 og lufttemperaturen fra 16-23 så vi merket godt at det var langt færre fisk å se enn vanlig. Jeg vil anslå at vi bare så 10-20% av antall fisk vi vanligvis ser når temperaturen er grei. Dermed ble det færre sjanser og flis eller regnjakker ble vanlige fiskeplagg. Heldigvis glimtet godværet til innimellom slik at vi fikk noen gode økter som reddet turen. Jeg hadde som vanlig med fotoutstyret så turen ble godt dokumentert og høydepunktene ble knipset både over og under vann.  
Innimellom glimtet det til og et av flere "happy moments" med release av to voksne bonefish
Innimellom glimtet det til og et av flere «happy moments» med release av to voksne bonefish
 
Asgeir Wien var førstereis men klarte seg svært godt, her med sin livs første tarpon
Asgeir Wien var førstereis men klarte seg svært godt, her med sin livs første tarpon
 
Snooken var mer tallrik enn tidligere år, og var da sterkt delaktig at vi fikk 4 grandslams uten å spesielt gå etter det denne gangen
Snooken var mer tallrik enn tidligere år, og var da sterkt delaktig at vi fikk 4 grandslams uten å spesielt gå etter det denne gangen
  Vi hadde altså krevende forhold men lang erfaring og gode guider gjorde sitt til at vi totalt sett kan si at vi hadde en god tur. Vi var 4 fiskere og landet faktisk 4 grandslams (3 av de uten permit), så det var jo langt over forventningene. Jeg tror faktisk jeg bare kastet på permit 2 eller 3 ganger denne fiskeuken. Heldigvis var det greit med bonefish og noen ekstra flotte eksemplarer på 8-9 pund ble landet. Tarponen fantes det ikke på flatsen i det hele tatt, selv om vi lurt opp noen inne med mangrovene og i kanalene rundt. Vi fikk mer snook en vanlig og haier og barracudaer var det som vanlig plenty av. På den måten ble det flotte dager på sjøen uansett selv om været var svært ustabilt og uvanlig kaldt til å være i tropiske strøk.  
Haiene var like tallrike og sinte som tidligere
Haiene var like tallrike og sinte som tidligere
  Selv om det føles som halve USAs fiskere skal til Cuba nå kommer vi nok til å reise igjen neste år, og da antagelig litt senere på året (mars-april) så er du interessert i å bli med på verdens råeste fluefiske er det bare å ta kontakt med meg eller www.gocubafishing.com , eller på facbook her, så kan vi sjekke om det er plass til flere i gruppen på neste tur neste år.  
Området og flatsene var like vakre som tidligere
Området og flatsene var like vakre som tidligere
  Asgeir