Facebook ikon Instagram ikon
5. mars, 2017 - Aktiviteter / Happenings

Tilbake i fra Cuba

Da var nesten en hel måned med fiske og ferie unnagjort. Som vanlig var det en fantastisk tur til et land som nå er i kraftig endring. Endringene går i første omgang ut på at det det blir flere og flere turister. Samtidig klarer ikke Cuba å bygge ut samferdsel og overnattingsplasser i samme tempo. Dermed blir det trangt om plassen og prisene blir presset oppover.  

Det ble mange flotte fangster, denne digre tarponen tok fluen oppe på flatsen og  det ble en gedigen fight
Det ble mange flotte fangster, denne digre tarponen tok fluen oppe på flatsen og det ble en gedigen fight
  Vi er imidlertid veldig heldige som har besøkt landet i 20 år og har vært godt forberedt på dette. Vi tilbringer færre dager i Havanna som det nå ser ut som at hele verden skal besøke samtidig! Vi har funnet vår lille strand noen timers kjøring fra hovedstaden. Det er en liten karibisk landsby hvor livet fortsatt er ganske cubansk selv om det også her rustes opp med flere overnattingsplasser. Det heldigvis i småskala hus slik at jeg fortsatt synes dette kan være en fin plass å ta med familie og venner når vi ikke fisker.  
Vår favoritt familieferie er Playa Larga hvor vi bor i et strandhus
Vår favoritt familieferie er Playa Larga hvor vi bor i et strandhus
  Når det kommer til fiske er fortsatt Cuba helt fantastisk, og har antagelig verdens beste flatsfiske. Her er det fortsatt få plasser tilgjengelig, og mesteparten av fiske er i naturreservat hvor ikke yrkesfiske preger bestandene. De fleste fiskene kommer aldri i kontakt med mennesker, og resten av dyrelivet er helt unikt i verdenssammenheng. Dessverre er det veldig mange fiskere som har oppdaget dette, og spesielt er det mange som nå tar turen i fra USA. Her er flatsfisket enormt populært, og amerikanerne har vært av skjært fra dette området i snart 60 år nå. Det er klart aller har lyst til å dra over fjorden for å prøve dette området nå. Det resulterer i at prisene skyter i været og at det blir vanskelig å få plass i den beste fisketiden.  
Ikke alltid transporten står i stil til det gode fiske, men det er jo en opplevelse det og
Ikke alltid transporten står i stil til det gode fiske, men det er jo en opplevelse det og
  Priser på en ukes fiske er lett 50-70 000 kroner. Reiser du litt utenfor toppsesongen, eller litt utenfor de mest populære plassene vil du allikevel kunne finne mer normale priser. Du må uansett regne med å betale en god del, men jeg synes faktisk det er verdt sin pris hvis du tar med totalopplevelsen i betraktning. Fiske er nemlig bare en del av opplevelsen når du reiser på en slik tur. Siden vi også klarer å organisere en større gruppe med fiskere (venner) fra Norge klarer vi også å presse ned prisene en god del. Dermed ser vi altså for oss flere turer i årene som kommer.  
Jaran Bøen og undertegnede testet ut flatsene på piratøya
Jaran Bøen og undertegnede testet ut flatsene på piratøya Isla Juventad
 
Christian Birknes og jeg testet flatsene i Salinas, som er et av verdens mest uberørte reservat
Christian Birknes og jeg testet flatsene i Salinas, som er et av verdens mest uberørte reservat
  Under årets tur testet jeg to ulike områder på Cuba. Jeg var altså ikke på min favoritt destinasjon Cayo Largo denne gangen. Detter var en kalkulert risiko hvor jeg valgte å teste nye områder for å sammenligne litt. 8 fiskekompiser er imidlertid på Cayo Largo nå, så det blir spennende å høre hvordan fiske var der. Jeg kommer snart tilbake med bilder og opplysninger om våre siste fiskeopplevelsers på Cuba. Jeg kan allerede røpe at vi som vanlig hadde mange fantastiske fiskedager med mange flotte opplevelser.  
For første gang hadde jeg med en såkalt gopro done slik at jeg kunne ta bilder over og under vann sammtidig
For første gang hadde jeg med en såkalt gopro done slik at jeg kunne ta bilder over og under vann sammtidig
  Fiskedagene er lange, men afterfishing og nettene på Cuba er også hektiske for dem som makter. Her er den mest populære låten på Cuba for tiden: https://www.youtube.com/watch?v=kJQP7kiw5Fk   Følg med i dagene som kommer! Asgeir