Facebook ikon Instagram ikon
16. januar, 2013 - Natur og opplevelser

Tips til nettside med flyfoto av dine beste fiskeplasser!

Hei her har jeg en godbit for alle sportsfiskere i Norge. Sjekk denne nettsiden hvor du kan blinke ut din neste fisketur med detaljerte flyfoto. Disse to nettadressene gir deg tilgang til virkelig gode bilder og kart, eller en kombinasjon av dette; http://www.derdubor.no/ http://www.hvor.no/ Først søker du på stedsnavnet for fiskeplassen din, by, kommune eller tettsted. Så gå på ”vis kart”. Da får du et normalt kart over området, og du kan navigere med ”større og mindre” knappen og flytte deg rundt på kartet til ditt fiskeområde. Det geniale er allikevel når du trykker på knappen ”flyfoto”, da får du bilde av fiskeplassen din. Ved å klikke deg ned på det nærmeste bilde vil du da få et godt nærbilde av fiskeplassen din enten den er i ferskvann og saltvann. De fleste steder, og i alle fall i saltvann, er vannet så stille og klart at du ser grunner og undervannskjær også. Ekstremt viktig informasjon når du fisker, det er jo nettopp på slike plasser fisken ofte står. Tenk bare på sjøørretfiske om våren som et eksempel. Eller marbakkene i ferskvann hvor ørreten ofte står i ferskvann.

det er blandt annet slike fiskeplasser jeg leter opp på flyfoto
  Jeg har selv studert noen av mine favoritt fiskeplasser og funnet flere grunner jeg ikke har sett fra selve fiskeplassen. Fra disse flyfotoene har det virkelig dukke opp noen godbiter jeg snart skal fiske over og det gleder jeg meg til! Blir nok en kjapp titt på disse bildene forrand hver nye tur tror jeg. Du kan også dele det beste bilde av fiskeplassen med dine venner. Trykker du på knappen ”del” så får du web adressen direkte dit du kan formidle til andre fiskere. (eller?)  
sjekk denne fiskeplassen på http://hvor.no/l/toogiraser (se tekst under)
Sjekk disse to flotte sjøørretene vi fikk ved grunnesund i Lillesand på filmen ”bli en bedre sportsfisker” for noen år siden. For de som har sett filmen fikk de kanskje med at vi kastet de røde gulp børstemarkene over en liten grunne jeg viste det ofte stod sjøørret. Vi kunne ikke se selve grunnen på filmen, men sjekk bildet her! http://hvor.no/l/toogiraser da vil du lett finne denne lure fiskeplassen. Det hyggelige er at det finnes tusenvis av slike standplasser langs kysten uansett hvor du bor. Du må bare sjekke dem opp før du reiser ut. Her er et annet eksempel på en svært god sjøørretplass. Hasseltangen mellom Arendal og Grimstad; http://hvor.no/l/xodokyment   Asgeir