Facebook ikon Instagram ikon
17. november, 2013 - Båt og havfiske

Uheldig torsk, lagesild, og Hardy

Hei, Har ikke så fryktelig mye å melde men har vært ute noen småturer.

Denne bet på kroken, men hadde allerede vært i et garn
Jeg fikk blant annet denne torsken som ikke hadde det så bra. Den har tydelig kommet seg løs fra et garn og fått det delvis hengende rundt seg. Ikke særlig pent, den hadde store kjøttsår og led selvfølgelig av skadene og det faktum at en del av garnet hang rundt den. Svært synd at det ligger så mye redskap igjen i sjøen som fortsatt fisker.
ikke særlig bra når gamle garn blir ståendes i sjøen
   
en båt må til for å jakte på lagesild på dypet
Jeg har også fått tatt meg en snartur opp i et vann her i Lillesand som har en bestand av lagesild (Grimevannet). Dette er en liten laksefisk som bare en sjelden gang er tatt på stang i Norge. Jeg prøvde meg tre timers tid med små mickro sambiki (kroksett) agnet med små biter av meitemark og gulp fjærmygg. Jeg fisket på 40-50 meters dyp men hadde ikke napp denne gangen. Jeg har hørt at den også kan lures på isen vinterstid så det blir nok flere turer utover…..Skal nok ta den til slutt!
små sabiki hekler, røyeskjeier (i tilfelle større fisk) og agn testes
     
drømmesnellen fra Hardy....
Til uken blir det tur til Engeland, og besøk på Hardy og Greys fabrikk og museum. Det skal virkelig bli artig og møte folkene og høre historien om Hardy fra dem som har bygget opp dette fantastiske fluemerke. Testing av produkter og sosialt samvær blir det selvfølgelig også tid til. Rapport fra turen blir det garantert på bloggen, følg med! Sjekk også denne filmen hvor de tester Hardy utstyr, dobbel hookup på hai!….. «Something bad is going to happening» http://www.youtube.com/watch?v=M6mPS7A-_WU   Ha en fortsatt god helg! Asgeir