Facebook ikon Instagram ikon
8. juli, 2014 - Barn og fiske

Ultralett fiske

Hei.. Noe av det morsomste jeg vet er å fiske ultra lett eller UL fiske. Det å kroke, kjøre og fange små og store fisk på så lett utstyr gir et ekstra aspekt til fiske. Det stiller mye større krav til sportsfiskeren å lande en fisk på så lett og følsomt utstyr.

lett og følsomt kvalitetsutstyr
Det er ikke nødvendigvis for og ”leke” med fisken jeg liker dette fisket…. Det er mer for å få et enda morsommere fiske på de mindre artene. Vanligvis er det jo ikke voldsom kamp for å få inn normale eksemplarer av abbor, ørret og gjedde for å nevne noen aktuelle arter.
Olli tester om det tåler en skikkelig fight...
Med UL utstyr vil en 200g abbor, eller en 3kg gjedde, være en skikkelig artig opplevelse. Du må skikkelig kjøre og manøvrere fiskene for å få dem til land eller i båten. I sjøen er det tilsvarende gøy med makrell, berggylte, lyr, horngjeld og andre moderat store fiskearter. I tillegg er dette fiskeutstyret noe barna mye lettere håndterer. De små og lette stang/snelle kombinasjonene passer de små fingrene godt!
en liten jigg er favoritten til ul fiske
Selv om stang (0-10g) og snelle (10/1000 str) er super smått og lett, har jeg som regel sikret meg med å bruke litt tykkere FireLine (0,15mm) eller NanoFil (0,16mm)for at det ikke bli for mye unødvendige line brudd. Disse linene er supersterke og tåler bra med slitasje i forhold til andre liner, og derfor kan du godt lande en 6-8kg gjedde på dette utstyret hvis det skulle hende at en slik en biter. På gjeddefiske bruker jeg uansett en tynn stålfortom, eller en tykk fluorocarbon som fortom.
abbor og gjedder i disse størrelsene, er store nok for å ha det skikkelig artig på ul fiske
Kan bare anbefale dette fantastisk morsomme UL fiske for alle som er litt erfarende fiskere. Med UL utstyr får du mer ut av det vanlige fiske, etter de vanlige fiskene, som vanligvis (dessverre) ikke er så store………. Asgeir