Facebook ikon Instagram ikon
28. november, 2012 - Produktomtale og tester

Velg rett metallfarge

Hei, en liten ”tommelfinger regel” dag, som alle sportsfiskere bør vite og ta hensyn til når du skal ut og fiske. Blinket mettallfargen gir er minst like viktig som farger for øvrig på lokkemidlene.

lyset oven i fra påvirker hvilken metall farge som fisker best
 Undersøkelser viser at innslaget av metallfarger på lokkemiddelet virker inn på fangststatistikkene. Innslag av sølv, gull eller kobber skaper reflekser og blink ut i vannet avhengig av lysforholdene du fisker under.  
kobber og sølv gir store forskjeller i blink under vann
Sølv ved overskyet vær  Det er helt klare tendenser til at sølv fisker best når det er overskyet vær. Et skarpt gjenskinn fra sølv i sterk sol virker tydeligvis negativt på fisken, mens et noe svakere blink fra sølv i overskyet vær virker forlokkende.   Gull og kobber ved sol  Gull og kobber fisker best når sola skinner. Disse fargene har mindre reflekser og fungerer derfor bedre i sterkt solskinn. Om vinteren når sola ligger lavt og er svakere, virker ikke dette metallfargevalget så kraftig inn på statistikkene som resten av året.  
fluefiskeren må også velge rett glans i flua
Og så er det jo viktig å presisere at det selvfølgelig ikke finnes noe regel uten unntak, og at du gjerne kan fange fisk i helt motsatt tilfelle, men du trenger jo ikke gjøre det vanskeligere en nødvendig å få fisk!    
den "gode gamle" kobber og rød sluken fanger ørret igjen, den er aller best i solskinn
Skal du fiske, eller få fisk? Asgeir