Facebook ikon Instagram ikon
4. februar, 2022 - fiskeutstyr

Pressemelding, stort oppkjøp i fiskeutstyrsbransjen

En liten oppdatering som skjer i utstyrsbransjen i dag. Pure Fishing som jeg jobber for (i 26 år) har akkurat kjøpt Svendsen Sport. Som fisker har dette ikke noe stor betydning for deg, men forhandlerne vil etter hvert kunne få levert en lang rekke flere merkevarer fra samme leverandør. Pure Fishing er amerikansk eid (Sycamore partners) og var allerede verdens største fiskeutstyrs produsent/leverandør. Nå forsterker de ytterligere sin posisjon. For oss som jobber her er det selvfølgelig veldig spennende med slike gode og sterke merkevarer i sortimentet.

PureFishing har lenge inneholdt merkevarer som Abu Garcia, Berkley, Hardy, Greys, Penn, Mitchell, Shakespeare, Finnor, JRC med mer. Nå faller altså Savage Gir, Imax, Ron Thompson, DAM, Hansen, WaterWolf, Scierra, Prologic med mer inn under samme paraplyen.

Tidligere har også kjøpt opp Amerikanske Plano og nesten 20% av aksjene i Rapala VMC.

Denne pressemeldingen ble for kort tid siden sendt til de Norske forhandlerne;

Vi er glade for å kunne meddele at Pure Fishing nylig har fullført oppkjøpet av Svendsen Sport.

 Oppkjøpet av Svendsen Sport styrker selskapets posisjon ytterligere som en global leder i den voksende sportsfiskeindustrien.

Kjøpet gir oss flere kjente, og vidt distribuerte merkevarer i det europeiske markedet, bredere salgsdekning og kompletterende produktutvikling og markedsføringskapasitet for å levere mot selskapets globale ekspansjonsmål.

 Gjennom oppkjøpet av Svendsen Sport vil Pure Fishing få ledende merker som Savage Gear, Prologic, MadCat, Water Wolf og DAM, og også 180 mennesker til teamet i Europa.

 Vi forstår at du kan ha noen spørsmål angående dette, men på dette tidlige stadiet er det i all hovedsak «business as usual». Vennligst fortsett å samarbeide med din kontaktperson, om det er Svendsen eller Pure Fishing relatert.

 Sammen med Svendsen team, vil vi holde kontakt med alle våre verdsatte kunder for å sikre at virksomheten din støttes og fortsetter å vokse. Målet vårt er å gjøre eventuelle endringer så strømlinjeformet som mulig, og fortsatt gi førsteklasses service.

 Med vennlig hilsen

John Henderson

Commercial Director UK & Nordic

Pure Fishing

Asgeir