Facebook ikon Instagram ikon
9. desember, 2020 - artsfiske

Regn, regn, vind og regn

Ikke så mye å melde om «live» fiskeaktivitet for tiden. Et nært sagt sammenhengende drittvær har lagt seg over landsdelen, og det er nesten som enn skulle tro vi befant oss i Bergen. Kuling og regn er altså ikke særlig fiskeforhold på denne årstiden, spesielt når den i tillegg står rett inn på kysten.

Noen få unntak har det allikevel vært, og de timene har blitt brukt til å teste litt utstyr og nyheter som antagelig kommer i butikkene rundt 2022. For neste sesong kommer det også mye nytt og spennende på fiskeutstyrs-fronten, dette vil du snart vil se i din lokale sportsfiskebutikk. Jeg kommer tilbake og presenterer dette i blogg-innlegg i løpet av vinteren.

Tilbake til det lille fisket jeg har gjort; Det har blitt en liten halvhjertet artssatsing ut fra Lillesand. Det finnes nemlig noen tangbrosmer med 3 og 4 tråder som lever på dypere vann. Disse tangbrosmene er nærmest umulige å lure på stang, men som mange av de andre artene vil det nok være mulig å knekke en kode her også. De fanges jo av og til i krepseteiner og i torskeruser, så de finnes jo en plass der nede. Skulle du ha noen tips om fangster eller steder hvor det er tatt tangbrosmer på dypt vann, ville jeg satt stor pris på slike opplysninger!

Satsingen går rett å slett på og plassere rekebiter på slep og paternoster på 20-70 meters dyp, helt nede på bunnen. Jeg bruker 4 stenger fra båt som ligger stille. Plassene jeg har valgt har vært av litt forskjellig slag med varierende myk og hard bunn. Jeg leser at bøkene sier at disse fiskene liker myk bunn, men jeg har min tvil til det så derfor prøver jeg mye forskjellig.

Agnfiske på slike biotoper gir alltid mye bifangst, som i seg selv kan være artig. Tangbrosmene uteble, men her har du et knippe av noen av de andre fiskene som tok agnene. Som du ser er agnfiske både gøy og effektivt og kan virkelig anbefales istedenfor pilk og gummimark, i alle fall på disse kanter.

Asgeir