Facebook ikon Instagram ikon
14. juni, 2022 - ferskvannsfiske Ut i naturen

Sommer-fiske i ferskvann

Ferskvannene ligger der klare til bruk, og juni er en fin måned å jakte etter hvitfiskene der. Her er litt enkle tips og trix;

Gjedde og abbor

Predatorfiskene gjedde og abbor tåler varmt vann og må ha mat selv under slike forhold. Dermed kan du fiske disse også når vannet er som varmest midt på sommeren. Små lette jigger på lett utstyr er min favoritt metode under slike forhold. Jeg fisker gjerne med ultralett utstyr også, men velger da gjerne og gå opp i 0,17mm FireLine så jeg ikke får unødvendige snørebrudd. Fortom må du ha siden gjedda ofte hugger selv om du fisker abbor. Små shad fra 7-12 cm fra Berkley er mine absolutte favoritter og de plasseres på lette jigghoder fra 7-14 gram. Jeg velger ofte å fiske fra båt i slike typiske vann som er omringet av siv og vannliljer. Da kommer du godt til og kan fiske effektivt langs med dem. Ofte finner du både gjeddene og abboren langs kanten og der hvor vegetasjonen skifter karakter langs land. Et alternativ er også å bruke agn på disse predator artene. Små sørv og mark fungerer svært godt på abbor og for eksempel sild og makrell kan godt brukes på gjedde.

Suter og Sørv

Hvitfiskene som suter og sørv er også svært aktive på denne årstid. Her bruker jeg vanligvis ganske tradisjonelt meitefiske med mais eller mark. Du kan godt bruke dupp, men jeg får som regel de største fiskene på glidesøkke på bunnen. På slikt fiske er det smart å fore opp området før du begynner slik at du lokker vandrende fisk til der hvor du fisker. Bruk gjerne flere stenger og fisk på litt forskjellige typer plass samtidig hvis de er innen rekkevidde. Noen ganger står fisken helt inne i siv-kanten eller under vannliljene, mens andre ganger følger de molbakken på 2-4 meters dyp. Her gjelder det ofte å være litt tålmodig, og som regel er det best bitt litt utpå kvelden og om morgenen når sola legger seg litt nedpå.

Skitt sommerfiske!

Asgeir