Facebook ikon Instagram ikon
11. juni, 2024 - ferskvannsfiske

Sommerfiske etter gullfisk og gullvederbuk

En fin sommeraktivitet kan være å meite litt, mange arter er mest aktive når vannet er som varmest og jeg har derfor tatt meg et par turer i ferskvann etter et par av dem. Gullvederbuk og gullfisk finnes etter hvert i mange vann på Sørlandet, og trykker du på de forskjellige vannene i FiskHer appen får du opp hvilke arter de forskjellige vannene har. Dermed kan du lett lete deg opp til svært interessante vann med for eksempel karpe, karrus, suter, vederbuk, gullfisk med mer.

Det er mange måter å meite på, men jeg foretrekker å gjøre det helt enkelt med å fore opp plassen noen timer før, eller i det jeg begynner å fiske. Vanligvis fungerer det bare å kaste ut noen never med mais, men får du tak i litt grunnfor og lager baller med mais så gir det aller best resultat. Mark kan også brukes.

Så er det bare å finne en passende krok (6-8), snøre (0,25). Jeg bruker som regel både dupp og bunntakkel (glidene) og ser hva som fungerer best på den aktuelle plassen. Gullfiskene og gullvederbukene samles raskt og det er svært spennende fordi du ofte ser fiskene godt på grunn av fargen. Er du riktig heldig er de bitevillige og du kan fange en hel gjeng i løpet av noen timer. Jeg setter alle tilbake igjen.

Fortsatt godt sommerfiske!

Asgeir