Facebook ikon Instagram ikon
4. februar, 2023 - isfiske

Storrøye på balansepilk

Februar er isfisketid, og selv med en «grønn vinter» langs sørlandskysten har veldig mange vann fin is akkurat nå. Spesielt hvis du kommer litt innover i landet og opp i høyden, er isforholdene svært gode.

Tommy Egra og undertegnede tok oss en lørdagstur, og det skulle vi ikke angre på. Utpå dagen fant nemlig Tommy ut at han ville bytte ut de klassiske røye-blinkene og maggot, med noe mer predator-aktig. Vi hadde hatt et tregt fiske, og bare noe småplukk hadde dukket opp av hullene. Tommy fikk låne en av balansepilkene jeg hadde i sekken. Planen var ganske klar, de store røyene spiser annen fisk. Dermed ble det testet av både gummi, agnfisk og balansepilk.

En time senere ropte Tommy, og en sprint senere kunne jeg både bivåne og filme noen hektiske minutter av en fantastisk fangst. En flott røye på 59 cm ble elegant lurt opp på superlett utstyr, og ja på balansepilken. Etter måling og noen fotos ble fisken som sannsynlig veier mer enn 2.5kg satt tilbake igjen. En fin gest til en så viktig fisk for dette vannet. Det er nemlig de største fiskene som har best gener, og som gir flest avkom. Med oppegående sportsfiskere som praktiserer catch & release kan vi kanskje også i årene fremover oppleve et slikt fiske uten å ødelegge bestandene.

Her ser du 4 minutter med isfiske morro;

Asgeir