Facebook ikon Instagram ikon
24. august, 2023 - fiskeutstyr

Tid for å fylle fryseren med makrell-agn

Hei, nå er vi i den beste tiden for å fylle fryseren med agn for vinteren. Spesielt er det tid for å fange makrell. De er fortsatt til stede i store mengder og har vokst seg store og fete i løpet av sommeren. Makrellen finner du nesten over alt, men det er nok aller lettest å dorge etter den i fra båt. Den trives godt høyt i vannet og gjerne over grunner både i fjorder og ute i havet.

Det har vært noen deilige og varme dager, perfekt for makrellfiske på ettermiddagen
Det har vært noen deilige og varme dager, perfekt for makrellfiske på ettermiddagen

DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO

Du kan fange makrell med enkelt utstyr i form av et ferdig hekle på stang, eller med harpe/håndsnøre. Du kan bruke de fleste hekler, gummimark og rykk men jeg foretrekker å bruke rene sorte kroker i størrelsen 5/0. Du får kjøpt ferdige hekler med disse sorte krokene beregnet på makrell. Fordelen med disse enkle litt store krokene er at de er holdbare, og det er lette å få løsnet makrellen fra dem i en fei.

DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO

Det er nemlig viktig å være rask når du først finner stimen med makrell. Opp og av med fisken raskt er viktig, for å utnytte situasjonen best mulig når du har fisken rett ved deg. Den forsvinner gjerne like raskt som den kommer, og da blir det mye ekstra jobb hvis du ikke er litt kjapp når den først er tilstede. På ekkoloddet ser du ofte makrellen som store klumper hvis de står dypt, eller som streker hvis de går nær båten og høyt i vannet.

 

slike ser du ofte makrellen når den er høyt i vannet
slike ser du ofte makrellen når den er høyt i vannet

IMG_2621

Når du skal fryse makrellen som agn bruker jeg å legge de fleste hele i pakker av 2-3 stk i hver. Jeg lager også en god del filèr og fryser dem i mindre poser. Filène tar mindre plass i fryseren og er perfekt hvis du skal ut å fiske etter arter du bare bruker små biter av makrellen som agn. Jeg bruker plastposer med glidelås, eller de aller enkleste fryseposene. Det blir enda mer holdbart hvis du vakuumpakker dem, men det er ikke nødvendig. Prøv bare å få ut det meste av luften i posen, da holder makrellagnet seg fint helt til neste sommer.

 

Dette trenger du for å fiske og lagre makrell
Dette trenger du for å fiske og lagre makrell

 

Jeg bruker å fryse hele og som filè
Jeg bruker å fryse hele og som filè

Skitt agnfiske! Og ikke glem å hive et par tre stykker i Abu Røken. Varmrøkt høstmakrell med majones er et himmelsk pålegg …..

DCIM100GOPRO

Asgeir