Facebook ikon Instagram ikon
12. oktober, 2023 - båt og havfiske fiskeutstyr

Berkley Power Sandeel

Fiske med gummi får stadig flere tilhengere, og det skulle bare mangle. Tradisjonell pilk fungerer bra, men det er ingen tvil om at fiske med forskjellige typer shad av gummi ofte er mer effektivt, og kanskje spesielt effektivt når du vil fiske målrettet mot de store individene …. og det vil vi jo.

Det har lenge vært mange forskjellig langsmale shad på markedet. Disse kalle vi ofte sandeel fordi de etterligner fiskearten sil, eller tobis som er et annet navn for samme art. Den langsmale stimfisken finnes naturlig langs hele kysten vår. Den feite og næringsrike bytte-fisken er virkelig en godbit, og er ofte favorittføden for nesten alle store fisk. Det er nok også derfor denne langsmale sandeel-varianten er så effektiv å ha i enden av snøret når du skal få storfisken til å hugge.

Berkley har derfor lagt sin flid i å lage en ny variant som nå lanseres i 5 størrelser og i 8 farger. Størrelsene er 20g-150mm, 40g-150mm, 65g-170mm og 130g 210mm, 160g 210mm. Det geniale er som vanlig at Berkley har støpt disse i sin saltwanns powerbait lukt-formula. Det gjør at de gir fra seg store mengder lukt og smak i vannet. Det betyr at du stimulerer fiskenes jaktsanser i en langt større grad enn hvis du bruker vanlige sandeel-varianter av vanlig gummi. I tillegg får du to forskjellige typer jigg-kropper i pakningen. En er utstyrt med en vanlig paddle-shad hale og en med en curly-hale. Sistnevnte svømmer bedre og lettere hvis du kjører den rolig, eller om det er roligere strømforhold i sjøen. Ellers er både kroker, lakk og hodet av ypperste kvalitet.

Flere kompiser og undertegnede begynte å bruke disse før jul på torsk og lyr utenfor Sørlandet. Det var uten tvil en stor suksess. Så å si alle de største fiskene tok Berkley Power Sandeelen som vi hadde i enden av snøre fremfor naturlig agn på opphengerne, og det sier det meste. Vi vet at dette er en vinner på torsk, lyr og sei, men vi forventer oss også en stor suksess på det litt mer moderne og lette kveitefiske som kommer utover vår og sommer. Det fikk vi denne uken en forsmak på da Sten og Bilal for første gang fikk med seg noen prøve ut på Sørøya. Årets første kveite ble et faktum!

Berkley Power Sandeel er på vei inn på lager nå og på veg ut i butikkene nær deg.

Asgeir