Facebook ikon Instagram ikon
15. oktober, 2020 - fisketeknikk

Finn de beste fiskeplassene for gråsteinbit (FiskHer App)

I dag skal jeg fortelle deg hvordan vi finner de beste fiskeplassene for gråsteinbit. For deg som allerede har lastet ned FiskHer Appen er jo allerede jobben gjort, men det kan være hensiktsmessig og vite noe om hva du skal se etter for å finne slike fiskeplasser for denne arten. Det finnes nemlig mange flere gode fiskeplasser enn de vi har fått plass til på appen. Med større kunnskap om hva du skal se etter på kartet når det kommer til dybde, formasjoner og bunnforhold vil du øke sjansene for å få fisk året rundt. Her kommer de beste tipsene.

I FiskHer appen har vi lagt inn 310 gråsteinbit-plasser. Grunnen til at vi ikke har lagt inn flere er at gråsteinbiten er under press, i alle fall i sør. I nord vil det komme flere steinbit-plasser etter hvert, det er helt sikkert.

Selv om steinbiten i den kalde-årstiden ofte er dypt og utenfor rekkevidde trekker den grunnere og nærmere kysten om våren og forsommeren. Da skal de beite seg opp etter en hard gyting. De samles ofte på skrå platåer og hard bunn hvor de finner muslinger og kråkeboller. Her kan de opptre tett, og er bitevillige. Du kan lett fange en god del på en dag. Dermed er det altså en fare for at man kan fiske tomt et område med stang, line eller garn. Steinbiten reproduserer ganske seint derfor er det viktig at vi viser moderasjon.

Vi har altså tegnet de beste plassene for steinbiten vår og sommer. Da har vi nøye studert bunnforhold, dybdekurver og vandringsruten til denne arten. Du kan ofte finne steinbiten helt inn på noen få meters vann om våren, men vanligvis er det best å fiske fra 20-70 meters dyp. Vi tegner nesten alltid fiskeplassene på hard og fast bunn hvor vi vet det er godt med mat å finne for den. Noen plasser er det steinur eller fjellpartier, eller en kombinasjon av dette. Korallbunn og variert sand/steinbunn kan også fungere mange steder. Det hele avhengig litt av hvor du er i landet. Som vanlig har også lokale sportsfiskere vært med å blinke ut noen av sine favorittplasser for denne fantastiske men litt skumle matfisken i den populære FiskHer appen.

Steinbiten fiskes som regel helt på bunn med agn eller agnet pilk eller shad. Den liker farger og at du bør absolutt dunke og lager lyd som tiltrekker seg steinbiten. Jeg har laget flere innlegg om denne spennende sportsfisken, og vil du lese et av dem klikker du bare her!

 

Asgeir