Facebook ikon Instagram ikon
19. mai, 2022 - fisketeknikk

Finn de beste fiskeplassene for rødspette (FiskHer App)

I dag skal jeg fortelle deg hvordan vi finner de beste fiskeplassene for rødspette. For deg som allerede har lastet ned FiskHer Appen er jo allerede jobben gjort, men det kan være hensiktsmessig og vite noe om hva du skal se etter for å finne slike fiskeplasser for denne arten. Det finnes nemlig mange flere gode fiskeplasser enn de vi har fått plass til på appen. Med større kunnskap om hva du skal se etter på kartet når det kommer til dybde, formasjoner og bunnforhold vil du øke sjansene for å få fisk året rundt. Her kommer de beste tipsene.

I FiskHer appen har vi lagt inn 2600 rødspette-plasser, og rødspetta finnes langs hele kysten. De aller største finnes i nord, men denne smakfulle og vakre flyndren er uansett en artig sportsfisk hele veien. Flyndrefiske krever litt spesiell fiskemetode hvor du må ha kroker og agn på bunnen for å lykkes. Siden de også har liten munn, må også agnet tilpasses i størrelse og form. Beste fisketid er ofte mellom strømskiftene når strømmen går som sterkest, og du kan like godt fiske dem fra land som fra båt hvis du bare finner rette området og fiskeplass hvor de trives.

Rødspettene liker seg best på sand og grusbunn, og det er det første vi studerer i sjøkartene i FiskHer appen. Rødspetten trives spesielt på plasser som peker ut mot åpent hav og derfor finner du også flest slike plasser i appen. Vi ser også meget nøye på struktur og type bunn. Det skal være langt mellom dybdekvotene. Jo flatere det er, jo bedre er det ofte. Mindre eller større platåer med flater fungerer også fint. Her finner rødspetta maten den skal og kan flytte seg i forhold til årstid og tid på døgnet. Ofte trekker rødspetta grunnere om våren og høsten, og helt inn på noen meters vann om natten. Vanligvis vil enn allikevel finne de vanlige plassene mellom 7-60 meters dyp.

I tillegg til selve sjøkartet bruker vi de fantastiske flyfotoene i FiskHer appen til å se hvor sanden ligger nærme land. Du kan nemlig se dette de fleste steder med gode bilder og klart vann. I slike områder vet vi at sandflekkene også ligger utover på dypere vann. Du kan altså langt på veg plukke ut gode rødspette og flyndreplasser generelt fra gode sjøkart og flyfoto. Samtidig har vi fått de lokale god-plassene fra noen av de beste sportsfiskerne i området ditt. Dermed er det bare å teste ut plassene for rødspette i appen. Jeg er ganske sikker på at du vil lykkes hvis du setter deg inn i hvordan du fisker dem med stang.

Jeg har skrevet mye om flyndrefiske på bloggen, klikker du er så får du mange tips!

Skitt flyndrefiske!

Asgeir