Facebook ikon Instagram ikon
20. mai, 2021 - #fisketilfolket fisketeknikk

FiskHer App i Danmark

Så var det klar for lansering av den suksessfulle fiskeappen Fiskher i Danmark. Danmark er et særdeles bra sportsfiskeland på flere områder, og danskene er et fiskende folk som elsker å være ute ved kysten og svinge stangen. Nå kommer appen som viser deg hva du kan fiske, hvor og hvordan.

Hvis noen skulle tro at vi i Norge, eller andre skulle lære danskene å fiske, tar du feil. Selv om ideen og utviklingen av selve Fiskher Appen så langt har skjedd her til lands er det selvfølgelig noen av de beste danske sportsfiskerne som har tegnet opp de beste fiskeplassene rundt kysten der. Våre folk har riktig nok kategorisert og satt opp vilkårene for hvordan selve feltene skal tegnes, og derfor kan vi også med sikkerhet si at du vil finne mer fisk på de avmerkede plassene enn utenfor, også langs kysten av Danmark. Det er jo også hele poenget, du skal jo fange mer fisk med appen enn uten. Veien til «riktig» fiskeplass ligger nå klar for alle danske og tilreisende fiskere fra i dag.

12 000 gode fiskeplasser langs danskekysten

Hele 12 000 gode fiskeplasser fordelt på 11 arter er nå publisert i Fiskher Appen i dansk sone. Fiskefeltene er på samme måte som i Norge lagt langs land, men også ute i havet for båtfiskeren. Artene som er valgt ut er Havabbor, Horngjel, Laks, Makrell, Piggvar, Rødspette, Sandflyndre, Sei, Sild, Sjøørret og Torsk. Alle artenes felt er gratis bortsett fra Piggvar, Rødspette, Laks og Havabbor som går inn i betalingsløsningen som også har flere ekstra funksjoner. Det betyr at Fiskher appen stort sett er gratis for de aller fleste danske fiskere også.

Nytt dansk dybdekart (Fiskher Map)

Fiskher også selv utviklet et helt nytt dybdekart for kystsonen og havet utenfor Danmark. Vi har lagt inn 2 meters intervaller på dybdekurvene. På den måten kan alle fiskere se bunnformasjonen der hvor de fisker, eller når du skal planlegger fisketuren. Dette er jo som kjent en meget viktig faktor når de beste fiskeplassene skal tegnes, eller om du vil finne flere enn de som allerede er ferdig nedtegnet i appen. I tillegg er det selvfølgelig de beste satellitt-foto som er å oppdrive. Sistnevnte er også veldig viktig når fisketuren skal planlegges.

Fredningssoner, båtramper og andre interessepunkt

I Danmark er det mengder med fredningssoner, de er selvfølgelig også markert slik at du hele tiden fisker lovlig. Husk imidlertid at du også i Danmark som i alle andre land, uansett sette deg inn i lokale fiskeregler, og kjøpe fiskekort der det er påkrevet. Kartet i appen vil også vise deg veien til båtramper hvis du vil sjøsette egen båt. Etter hvert vil også flere funksjoner komme inn her. Det er sannsynlig at det for eksempel kommer linker, beskrivelser og kjøreruter til overnattingssteder og de beste fiskeutstyrsbutikkene i området.

Fiskegjenkjenning og bilde/fangst feed

Fiskher har utviklet sin egen fiskegjenkjennings-funksjon. Den fungerer slik at du bare tar bilde av fangsten med telefonen din, så sier den hvilken art du har fanget. Gjenkjenningsbasen består foreløpig av ca 50 arter, men er stadig under utvikling. Husk at du må være litt nøye når du tar bildet slik at kameraet tar et gjenkjennbart bilde av fisken. Den bør helst ligge på siden på et flatt underlag, og bildet bør tas i skyggen slik at motlys og reflekser ikke dekker for fiskens kjennetegn. Når du har gjort dette kan du umiddelbart registrere fangsten og dele den (valgfritt) på Fiskhers eget bilde-feed (tavle). Du kan også selv velge om du vil dele fangstplass eller ikke.

Din egen profil, statistikker og fangstkart

Som bruker av Fiskher Appen lager du din egen bruker med bilde og den informasjonen du selv ønsker. Du kan således også registrere dine fangster på kartet slik at du husker hvor du har fanget dem, og senere sjekke din egen statistikk som nærmest da blir som en fiskedagbok. Du velger selv hva du vil dele med andre app brukere.

Fakta om artene, og fisketips

Alle de forskjellige 11 artene har forskjellig farge på fiskefeltene i appen. Hvis du klikker på et av feltene dukker navnet på arten i det aktuelle fiskefeltet opp med illustrasjon, og ikke minst noen fakta og fisketips som kan være greit å vite om før du starter å fiske. Du kan også slå på og av enkelt arter, så hvis du for eksempel bare skal fiske sjøørret, kan du i menyen bare velge å ha disse fiskespottene synlige.

Vær, vind og vanntemperatur

Den danske versjon av Fiskher app har også viktige funksjoner som vær, vind, vindretning, sjøtemperatur og saltinnhold. På den måten kan du lett få oversikten og velge de beste fiskeplassene både når det kommer til forhold over og under vann den aktuelle dagen du skal ut og fiske. Nå får du altså samlet en rekke viktige funksjoner i en brukervennlig app.

Fiskefelt laget av fremragende Danske fiskere

Fiskefeltene er altså laget av danske sportsfiskere. På den måten vil det blir best og riktigst. I tillegg har vi brukt kunnskapen fra et svært suksessrikt år på markedet i Norge. Vi har nå lært mye om hvordan fiskerne opplever å fiske i de markerte feltene våre. Det hele handler om å finne fisken i forholdt til bunnforhold, biotop, levesett, gyte, nærings og temperaturvandringene. Når dette settes i sammen med lokal kunnskap blir appen et unikt hjelpemiddel verden ikke har sett før på så mange forskjellige arter. Det er jo nemlig det aller viktigste spørsmålet for den som fisker; Hvor er fisken? Fiskher har svaret som du kan ta med deg i lommen via mobiltelefonen når du er ute og fisker, eller når du planlegger fisketuren. Vi har fått uvurderlig god hjelp fra mengder av danske fiskere. Noen vil være hemmelige, men vi har fått lov å dele mesterfiskere som Frank Sjøgreen, Bettina Jørgensen, Lars Juel Hansen, Henrik Breinholdt, Martin Sethman, Kristian Hjort Hye, Flemming Sønderskov som alle har bidratt med sin kunnskap. Til lykke med en fantastisk jobb!

Til slutt vil jeg bare oppfordre om noen viktig ting som gjelder uansett hvor i verden du fisker.

Oppfør deg bra på fiskeplassen og ta med søppel hjem. Avliv kun fisk som skal spises, og bedriv catch and release på en skånsom måte på fisk du velger å sette tilbake igjen. Ikke ta ut mer fisk enn du behøver, vi må alle ta vare på vår hobby. Fiskher er med på å spre fiskepresset på mange 10 talls tusen fiskeplasser, så vi håper du er med på å spre det gode budskap om denne appen som allerede har gjort fiskesporten bedre for så mange flere.

Husk også at Fiskher appen er under en rasende rask utvikling og at oppdateringer skjer ukentlig. Skulle du ha litt problemer med funksjonene kan det være smart å slette appen og laste den inn på nytt. Du vil selvfølgelig ikke måtte betale flere ganger hvis du er en betalende premium-bruker. Snart kommer innlandet i Norge og kysten av Sverige også.

For kr 249,- får du ubegrenset tilgang til alle funksjoner og fiskefelt i ditt valgte land (premium-bruker).

Appen lastes ned i din vanlige app-store.

Fisk som proffene med FiskHer!

www.fiskher.com

 

Asgeir (foto: Tommy Egra, Asgeir)