Facebook ikon Instagram ikon
30. juni, 2022 - fisketeknikk fiskeutstyr

Lag ditt eget dypvannstakkel

Her kommer et vanlig kraftig havfisketakkel du for eksempel kan bruke på dypet etter  lange, brosme, steinbit, og skater for å nevne noe. Du vil altså kunne fange alle de vanlige fisker som oppholder seg på og nær bunnen. Dette er på en måte ett allround takkel de fleste fiskene biter på. Du kan gjerne justere det i forhold til sene tykkelse og krok størrelse, men bruk gjerne et spinnerblad som strekker og lokker i enden av slepet, det gir ekstra god effekt.

slik ser mit kraftige havfisketakkel ut

Med dette takkelet velger jeg altså å fokusere mest mulig på de artene som finnes på og like over bunnen. Lange, brosme, steinbit, og skater, målet fremfor torsk, sei, hyse og hvitting for og si det slik. Vil du ha mer av de sistnevnte er det bare og sette på flere opphengerkroker. Husk at skal du satse på spesielle arter bør du fokusere og sette mest kroker/agn der de finnes. Det betyr at du bør tenke over hvor de forskjellige fiskeartene lever. En god del oppholder seg på bunnen, noen like over, og også noen høyere oppe i vannlagene.

og slikt er det bygd opp

Når du fisker med et slikt takkel er det viktig å ha bunnkontakt. Lodde må være så tungt at det for det meste ligger på bunnen. Driver båten, løfter du det for så og sette det ned igjen. Bruk stort agn av fisk eller blekksprut. Makrell, sild, akkar og sei fungerer bra.   Her kommer litt av detaljene fra det kraftig havfisketaklet:

beak kroker fra 7/0-9/0 selvlysende slange og spinnerblad

 

en liten stopphylse klemmes på for og holde detaljene nær kroken

 

0,90 Trilene fluorocarbon sene og kirurgknute med lynlim

 

krokstikk knute, selvlysende slange, og 0,90 fluorocarbon sene

 

en metallbom, bruk splittring som kobling

 

en litt mindre opphengskrok 5/0 av typen beak

Til slutt en liten instruksjons video med de viktigste knutene:

Skitt dypvannsfiske!

Asgeir