Facebook ikon Instagram ikon
14. desember, 2021 - fluefiske Uncategorized

Ny tattoo med fluer

Så var det dags for å ta en tur til Tallin og Jari Kajaste for en liten påfylling av blekk. På grunn av pandemien har denne turen blitt utsatt flere ganger, men nå ble det altså en tur selv om det plutselig ble litt styr med den nye covid varianten. Et vaksinepass og munnbind som måtte brukes flittig for å komme inn på alle steder i den flotte julebyen i Estland, og en ekstra lang kø med testing på Gardermoen på vei tilbake, var stort sett det som skilte denne turen fra en vanlig weekend-trip.

Når det kommer til selve tatoveringen var jeg faktisk litt usikker på om jeg skulle fortsette å utvide artsfiske-delen, eller lage noe helt nytt på andre armen. Jeg falt ned på det siste i samråd med Jari. En flue tatovering på høyre arm kunne vært artig. Det meste jeg har fra før har jo saltvannspreg, så det å få litt ferskvannsrelatert tatovering passet bra. Mest fordi det til en viss grad viser spekteret av fiskeformer og ikke minst allsidigheten i det sportsfiske jeg liker.

Fluer og fluefiske er noe jeg har drevet med siden jeg var junior. Jeg var sterkt inspirert av nå avdøde Staffan Lindstrøm som både var leverandør og en god venn når jeg drev den første fiskeavdelingen i Arendal. Det ble også en mengde fluebinderkurs, og jeg var til og med på topp 10 listen i Mustad Scandinavia open når jeg drev fluebinding som verst når jeg var mye yngre enn i dag. Nå er det lite fluebinding, og det har også blitt lite fluefiske etter ørret den seneste tiden. Rett og slett fordi det er så mye annet som også er artig. Muligens kan dette bli en fin inspirasjon for min egen del til å ta opp ørret-fluefiske igjen, øverst på ønskelisten er da å besøke Laksefjordvidda igjen, et sted jeg var åtte somrer på rad, og som gav meg noen helt unike fluefiske opplevelser.

Jari Kajaste er som jeg også har skrevet tidligere, en meget anerkjent tatovør med en mengde priser. Det viktigste for meg er at han også er en dyktig fluefisker, og at han besøker Norge hvert år. Dermed kjenner han godt til både fisk, fiskeform og fisk. Det merkes på resultatet. Fluene og skissen er tegnet av Jari selv, ut fra fluer som er bundet av den kjente Finske fluebinderen Timo Kontio. Den består av to tørrfluer ala typen The Caldwell og en klassisk The Caldwell  hengende på en fortom. Jeg tilbrakte 14 timer over to dager i studioet for å ferdiggjøre den. Bildene av selve tatoveringen her er tatt under og like etter at den er ferdig. Den er dermed ikke ferdig grodd, men gir et godt bilde av hvordan den blir.

Klikker du under her kan du se de andre fisketatoveringene Jari har laget på meg;

Sportsfiske-tatoveringer ferdig

Asgeir