Facebook ikon Instagram ikon
23. januar, 2024 - båt og havfiske fiskeutstyr

Penn Battalion Solid (Nyhet 2024)

Så kan jeg endelig presentere den største og beste stangnyheten fra Penn på mange år. Alle kjenner de velfungerende og prisvinnende snellene til Penn, men nå kommer også den anerkjente leverandøren med stenger du aldri har sett maken til. Penn´s nye Battalion Solid ble for første gang presentert på EFFTEX (hvor produsentenes nyheter vises før lansering) i fjor sommer. Der vant de klart kategorien «beste båtstenger» for 2024.

Vi har i tillegg vært så heldig og vært med å teste de ulike modellene i tre runder på Sørøya, og selvfølgelig lokalt på Sørlandet i nesten et år nå. Dommen er klinkene klar for min del, men også for dem som har vært med på disse turene og testet disse nye stengene; Dette er de beste stengene Penn noen gang har laget, og ganske sikkert de beste stengene som i dag er å få tak i uansett produsent. Jeg skal prøve å forklare hvorfor.

Penn Battalion Solid stengene er konstruert med den nye og unike «Solid Spiral Amor» teknologien. Dette er en rekke ulike og forsterkede carbon-fibre som legges i en spiral. Når du tidligere kanskje har hørt eller testet type «u-knekkbare» stenger, så er det nesten alltid glassfiber og forskjellig type lim som har gjort dem så solide. Problemet med det er at disse materialene gjør stengene tyngre og mindre følsomme. Penn har altså løst dette på en ny og unik måte som ikke påvirker vekt og aksjon, men gir dem en ekstrem styrke og kraft du ikke har sett i noen slike lettvekts-stenger tidligere.

Penn Battalion Solid stengene kommer i en rekke forskjellige versjoner, og noen av disse er spesial laget for det norske båt og havfiske. De finnes i tradisjonelle havfiskemodeller, men også i haspelversjoner samt superlette og myke «light jig» for det aller letteste båtfisket. Det finnes også modeller for tuna- og andre eksotiske arter for den reisende havfiskeren.

I tillegg til den den unike oppbygningen, og lette vekten, har stengene komponenter av førsteklasses kvalitet fra Japanske Fuji, og en lekker design som matcher den slanke og lette utførelsen. Stengene er altså bygget for å kunne holde i veldig mange år selv med røff behandling, noe det ofte blir på havet. De har noe ulik men progressiv aksjon som gjør at de fungerer både til tradisjonelt pilkefiske, og et mer moderne shad og agnfiske, litt avhengig av hvilken modell du velger.

Trenger du en ny stang denne sesongen vil du garantert finne en stang til din favoritt båt og havfiske i denne nye Battalion Solid serien fra Penn. Ta kontakt med din lokale forhandler!