Facebook ikon Instagram ikon
20. september, 2022 - båt og havfiske fiskeutstyr

Skreifiske på Sørøya og Penn nyheter 2023 (ny film)

Nå er tiden inne for å planlegge vinterens fiske, både når det kommer til fiskeplass og ikke minst oppdatere utstyret så det er klar for dette svært tøffe fisket i Norge.

Penn vil for denne vinteren komme med en rekker nyheter, og det finnes ikke mange steder i verden hvor enn kan teste utstyret på en bedre måte enn i Nord-Norge. Så her får du en helt ny film hvor noen av Penns produktutviklere lar neste årets nyheter teste seg på skreien utenfor Sørøya.

Av nyhetene Penn kommer med uteover høsten og vinteren nå er blandt annet en helt ny Penn Fathom snelle. Dagens Penn Fathom har vært den suverent mest solgte og populære 2-speed havfiskesnelle i Norge de siste årene. Nå blir den altså oppgradert flere hakk. Den blir enda røffere med metall sideplater, og en ny og sikrerer ovestyring av spakbrems og girsystem. I tillegg kommer den i flere størrelser (fra 10 til og med 80 str) og noen venstresveiv for dem som skulle ønske det. Og ja… den kommer en serie uten gir også, mer som en klassisk havfiskesnelle altså. Mye å glede seg til der altså. 2-speed varianten ligger på 3500-4500,- mens den uten gir koster 3000-4000,-kr.

Flere og flere ønsker å bruke haspel på havet, og Penn har alltid hatt de mest solide snellene, og dem som gir mest for pengene. Nå kommer Penn med en ny toppmodell som heter Authority. Denne har de beste materialene som er og oppdrive, og du kan like godt kjøre tunfisk og sailfish i varmere strøk, som stortorsk og kveite i nord på disse åpene haspelsnellene. Authority haspelsnellen finnes i en rekke størrelser fra 2500 til 10500 og koster fra 5200-7000 ca.

For de som ønsker en mer prisgunstig haspelsnelle er den nye Fierce et godt valg. Den vil også garantert gjøre jobben på torsk, sei, kveite og stor lyr i våre farvann. Denne flotte og robuste snellen finnes i alle størrelse (1000-8000), og vil derfor være et godt alternativ til vanlig sjøfiske langs hele kysten. Prisene på Penn Fierce ligger fra 1000-1800,-

På stangfronten kommer Penn også med en svært prisgunstig stangserie som er laget for å tåle det røffeste havfiske i Norge. Penn Squadron er oppdatert, og finnes nå i alle typer modeller fra tungt havfiske til haspelstenger til bruk i fra båt eller i fra land. Den nye røde Squdron-stengene ligger for det meste i prisklassen rett over 1000-lappen.

Elles har Penn kommet med to polaroid-briller til båtfiske-bruk. De blå er tilpasset sterkt sollys og tar bort det meste av glansen du vil oppleve ute på havet når solen er oppe, mens de mer kobber-brune (flame red) er perfekte for overskyet vær. Sistnevnte lysner opp forholdene på havet. Begge modellene er med pusseklut og etui.

Så må du ikke glemme og lade opp med Berkley Power Herring, og sandeel til vinterens fiske. Berkley sine havfiskejigger er de eneste med lukt og smak innebygd. Det gjør at fisken tar hardere og holder lengre. Her trenger du ikke tilsette noe ekstra for å tenne fisken til hugg. Berkely Power Sandeel kommer nå i flere størrelser 20-40-65-130 og 160 gram, mens Herringen kommer i 180 og 300 gram.

Ps! Ikke alle Penn sine nyhetene er på plass i butikkene akkurat nå, men forventes inn til din lokale havfiskebutikk senhøstes/vinter.

Skitt vinter-havfiske!

Asgeir