Facebook ikon Instagram ikon
6. juli, 2023 - fisk som mat sjøfiske

Sommer sol og Sørlandet

Litt lokalt fiske i Lillesand har det også blitt. Jeg må som regel ha god tilgang til agn så av å til må jeg rett og slett ut bare for å fiske makrell. Spesielt på fine dager kan det være en fin aktivitet. På denne fiskedagen lå havet nesten helt blankt, og makrellen beit som bare det. Så når jeg hadde fylt opp med makrell og horngjel som begge er perfekte agn å ha i frysen, tok jeg en liten time på dypet. Det var ikke den store farten, men en blåkjeft ble med i land som mat til neste dag. Blåkjeften er som for eksempel brosmen, en nydelig matfisk å ha på grillen, og perfekt å servere gjester.

Et vennepar fra Rogaland stakk innom et par dager, og da laget vi sashimi av pukkellaks, kveite og blåkjeft…. Samt en fiskeform på grillen av samme artene. Altså en fin blanding av fisk fra Sørøya og Lillesand. Sashimi er jo veldig lett å lage og servere som for-rett. Fiskeformen lages enkelt med å kjøre de samme fiskene på grillen. I tillegg til fisken som skjæres i terninger legges det i sjalottløk, vårløk, purre, paprika, reddik, persillerot, smør, cremefresh, hvitvin, lime, soyasaus eller hva du måtte like, og ha tilgjengelig i kjøleskapet. Husk bare å kutte de forskjellige tingene i størrelse i forhold til koketid slik at alt blir ferdig på 15-20min. Nypoteter og hvitvin er nydelig til og denne perfekte sommermaten.

Berggylte fra svaberg

Dagen etter ble Madelene og Henrik med på sjøen hvor vi solbadet på noen svaberg. Selvfølgelig måtte vi ta med de 6 meter lange Abu Siesta topp-knytt stengene. Litt foring og vips var det fine store berggylter på badeplassen vår. Disse digre berggyltene er flotte og spreke fisker som er flott sommer moro og avveksling til det late strandliv.

Et enkelt, rimelig og artig sommerfiske. Dette har jeg skrevet mye om før så du kan for eksempel sjekke dette innlegget hvis du vil lære mer om det.

Finn de beste fiskeplassene for berggylte (FiskHer App)

Fortsatt god sommer!

Asgeir