Facebook ikon Instagram ikon
6. september, 2023 - båt og havfiske

Sørøya og SEABATTLE

Så var nok en gang vakre Sørøya besøkt. Denne gangen var det et nytt «battle» prosjekt på gang. Du husker kanskje perchbattle som gikk på YouTube for en stund siden? Dette blir et tilsvarende opplegg på havet hvor det konkurreres i torsk, rødspette og kveitefiske utenfor Sørøya. Det er Skitt-Fiske som har invitert sine beste leverandører på sjøfiskeutstyr til en konkurranse som skal ha premiere på nyåret (2024). På skitt fiske sitt lag stilte Daniel Andersen og Christian Johansen, Okuma stilte med Jarle Reitan og ­­­Thomas Tangen Flem. Daiwa stilte med Petter Skudal og Cato Bekkevold. På Team Penn stilte jeg sammen med Torunn Handeland. Mer kan jeg ikke fortelle om selve SeaBattlen foreløpig, men lover oppdateringer når serien nærmer seg premiere.

Utenom selve konkurransen ble det også satt av noen dager til prøvefiske, og som vanlig gav fiske der oppe mengder med flotte opplevelser. I tillegg til at vi var på Sørøya, som jeg regner som Europas beste fiskeplass, var vi i tillegg innkvartert hos BigFishAdventure som er den beste havfiskedestinasjonen i området. Dermed var vi altså midt i smørøyet. I tillegg var været på vår side, slik at vi kunne fiske av begge side av sørøysundet samt yttersiden av øya.

Kveitefisket var opp og ned som vanlig. Det var tydelige huggperioder hvor det var mye aktivitet og andre perioder hvor det var stille. Mengde med byttefisk som sei, makrell og tobis gjorde nok sitt til at en del av kveita hadde mer enn nok mat. De hadde altså mer enn nok å velge på i stedet for våre shader og døde sei. Allikevel lurte Torunn og jeg noen fine flate fisker. Et par stykker ble med hjem, men de fleste satt tilbake igjen. Vi bruker Penn stenger rundt 30lbs, både tradisjonelt multi, men også spinnfiske (haspel) hvor vi kaster lettere baits på grunt vann.

Torskefisket var slapt denne gangen, og dermed satset vi heller litt av tiden på enn annen flat art som Sørøya har rikelig av. Rødspettene er ofte i samme område som kveitene, men fiskes med lettere utstyr og mindre agn. Vi fant en mengde plasser og fanget rødspetter helt opp i 70cm! Dette er nærmest norgesrekord størrelser og viser bare at øya også kan by på verdensklasse fisket på flere arter enn torsk og kveite for dem som liker å fiske mer variert. Rødspetta finner du på områder hvor det er sand og grus oftest fra 20-40 meters dyp. Lette, myke og følsomme Penn stenger med små multi sneller fungerer perfekt på dette fiske. Jeg lar bildene tale for seg….

Ellers fanget vi litt sporadisk med steinbit og uer som bifangst uten å sette av tid til dette. Det kan virke som steinbitbestanden fortsatt er bra, og store mengder med mindre uer var over alt ute på kantene. La oss håpe på at disse to bestandene fortsatt holder seg bra på øya, det kan i alle fall se slik ut. Sei var det over alt, og også makrellen hadde inntatt noen områder i store mengder.

Det var en kort rapport fra denne turen, ønsker du å ta turen til Sørøya ta kontakt BigFishAdventure direkte på tlf 78451207 eller følg linken her https://bigfishadventure.no/booking

Asgeir