Facebook ikon Instagram ikon
13. februar, 2024 - båt og havfiske fiskeutstyr

Spiderwire Stealth Smooth 8 Multicolour (Nyhet 2024)

Spiderwire er først og kjent for å ha de sterkeste superlinene i forhold til dimensjonen. Derfor er den også blitt så populære hos båt og havfiskeren. På sjøen gjelder det som de fleste vet å ha mist mulig «drift» i fra linen, for å få optimal kontakt med det som henger i enden av fortommen.

Nå kommer den endelig i en multicolour variant. Det vil si at hele linen er farget med seksjoner av 10 meter i 5 forskjellige farger. Dette gjør at du lett kan følge med på hvilket dyp du fisker, og hvor fisken biter. Du kan altså telle deg ned farge for farge når snøret slippes ut, eller bare huske hvilken farge du hadde i stangtuppen når du fikk fisk sist. En multicolour-line gjør det altså super enkelt å fiske presist på samme dyp neste gang du slipper ned.

Det å ha kontroll på dybden er spesielt viktig når du fisker fra båt. Ofte vil du finne fisken oppe i vannlagene, og bommer du på høyden blir det lite fangst. Nesten alle fiskeslag vil i perioder bevege seg oppover i vannlagene, enten for å gyte eller for å finne mat, og da vil du ha en klar fordel med en slik line som har fargeseksjoner.

Et eksempel kan være skreifiske senvinters hvor den gytende torsken trekker opp i vannlagene i store stimer for å slippe rogn og melke. Du vil se dem på et ekkolodd, men det hjelper ikke så mye hvis du ikke vet når du skal stoppe pilken/shaden på vei ned. På et slikt fiske kan det også være spesielt lurt å stoppe krokene et stykke over stimen, og fiske av det området først. Du kan nemlig skremme fisken hvis det slippes mange pilker gjennom den, og i tillegg vil ofte de største fiskene oftest stå over eller i øvre del av stimen.

Mange arter som for eksempel sei, lyr, makrell, hvitting og hyse lever i store perioder et godt stykke over bunnen, og noen ganger helt i øvre vannlag. Dermed er det helt essensielt å ha kontroll på hvor mye snøre du har ute til enhver tid. Spiderwire multicolour liner kan også være meget praktisk på dorgefiskeren også. Nettopp for å ha kontroll på hvor langt lokkemidlene befinner seg bak båten. Uansett om enn fisker vertikalt fra båt eller dorger, så bør en bruke en fortom av sene eller fluorocarbon de siste meterne, på samme måte som du ville gjort med andre multifilament liner. Fortom skjøtes enkelt med en passende knute eller en svivel.

Sånn teknisk sett er denne SpiderWire linen oppbygd av 8 tett-vevde PE fibre. Den er myk, uten strekk og belagt med et tynt lag av slitasjesterkt microcrystalline polymer som gjør at den har lite friksjon og holder den tynne utførelsen over lang tid. Den er lett å knyte og har den samme høye kvaliteten som de andre Spider Wire produktene. Og for ordensskyld er det viktig å påpeke at den fungerer like godt på en tradisjonell havfiskesnelle (multiplikator) som på en haspelsnelle. Den fungerer perfekt til kasting også for dem som liker et kombinert båtfiske.

Her ser du oversikten over dimensjoner og bruddstyrker;

Ta kontakt med din lokal forhandler for dette produktet.

Asgeir