Facebook ikon Instagram ikon
3. oktober, 2019 - #fisketilfolket artsfiske båt og havfiske Uncategorized

Storfiskeren Bilal Saab i NRK Stjernekamp

Det er sikkert mange som har lagt merke til en sang-glad Finnmarkingen i Nrks Stjernekamp i høst. Den unge gutten med den store stemmen er etter hvert også blitt en av storfavorittene til å vinne hele greia, og det hadde vært fantastisk. Jeg har nemlig kjent denne gutten i flere år siden jeg ofte besøker Europas beste fiskedestinasjon BigFishAdventure på Sørøya. Her er Bilal en viktig brikke i familiebedriften som etter hvert er blitt den største havfiskedestinasjonen i Norge. Ekstra hyggelig for meg er det at de også har innlemmet mitt lille gamle hotell-prosjekt, Sørverstua ute på Sørvær, i driften.

Bilal begynte egentlig å synge sammen med onkel Ørnulf Jacobsen lokalt og i familie sammenheng. Etter hvert har det blitt flere og flere opptredener også utenfor øya. Før Stjernekamp debuten var det «boybandet» Northkid som tok det meste av den musikalske tiden til gutten som nå er 20 år gammel. Allikevel er det faktisk sportsfiske som står guttens hjerte nærmest. Noe han også har fått formidlet i Stjernekamp programmet mellom opptredenene. Bilal er fiske-guide i familiebedriften men driver også med artsfiske og andre fiskeformer så ofte han har tid.

Bilal og jeg har fisket sammen flere ganger på Sørøya hvor vi har landet torsk i 20-30 kg klassen og mange flotte kveiter. Vi har også dratt på artsfiske i Porsangerfjorden hvor flere oppsiktsvekkende arter ble landet i skikkelig ruskevær. Bilal har også vært på Sørlandet hvor jeg har presentert det spennende nattfisket jeg driver med her, og i sommer fikk han også krysset av en del sørlandske ferskvannsarter enn absolutt ikke finner nord i landet.

Når stjernekampen er over (vi håper det blir lenge til) så vil igjen Bilal ta turen til Lillesand og vi har planer om å lande noen nye arter han trenger på listen. I mellomtiden håper jeg du er med å heie på gutten, og slenger inn noen stemmer via mobilen hvis du liker det du hører. Veldig artig å ha noen som fremmer fiske-sporten på Norges største tv-kanal i beste sendetid på en så god måte. Go Go Bilal!!

Bilals siste art på listen er en havabbor #68 som ble fanget mellom opptakene i Oslofjorden.

Asgeir (foto: NRK og Asgeir Alvestad)