Facebook ikon Instagram ikon
17. november, 2022 - båt og havfiske

Ut på november-havet

Ikke all verdens mye å melde om i disse november dagene, det har vært mye vær for å si det slik. Allikevel fikk vi en nydelig dag her som Gjermund og jeg fikk utnyttet godt. Gjermund var interessert å øke persen på blåkjeft og dermed bar det ut på en av godplassene mine rett ut fra Lillesand.

Det ble et klassisk havfiske med slep og oppheng agnet med makrell og reke. Når jeg ser etter blåkjeft, brosme og lange sikter jeg meg ofte inn på 150 meters dybde hvor det er små kanter og formasjoner på bunnen.

Starten på fiske var litt tregt, og på havfiske vet du egentlig hvor bra det er selv om du har fått bra med fisk på samme plass tidligere. Mine erfaringer er at det som kan være en god sommerplass, ikke nødvendigvis er en god vinterplass, og omvendt. Ofte spiller også strømmen en stor rolle på hvordan resultatet blir. Ofte må enn faktisk bare gi opp fordi strømmen er for sterk til å fiske effektivt. Denne dagen var driften heldigvis rolig og perfekt.

Etter hvert begynte vi begge å kjenne de klassiske smånappene fra blåkjeft, og det tok ikke lange tiden før noen eksemplarer av den vakre fisken lå på dekk. Gjermund perset lett med fisk på rundt 1,3 og 1,4 kg. Det er en fin størrelse for arten.

Etter hvert kom det også opp noen mindre brosmer og langer, samt en liten gjeng med pigghå. Den fine dagen avsluttes med en fantastisk flott solnedgang. Livet er ikke så verst for de som har båt ute hele vinteren, og fremover skal det bli mange flere havfisketurer.

Vi høres snart!

Asgeir