Facebook ikon Instagram ikon
29. januar, 2024 - båt og havfiske fiskeutstyr

Berkley Power Herring

Etter den fantastiske suksessen med Berkley Power Sandeel som virkelig har blitt manges favoritt på lettere fiske etter Kveite, lyr sei og annen saltvannsfisk har nå Berkley laget en storebror for det virkelig tøffe fiske etter de groveste kveite og torskene (skrei) i Nord.

Skal du ruste deg og være best mulig forberedt før sesongen bør du ta en ekstra titt på Berkley Power Herringene. De er både større, tyngre og grovere enn Sandeelen. Det gir mange fordeler hvis du skal litt dypere, eller i områder med mer strøm eller bølger. I tillegg til at den er tyngre enn den svært effektive Power Sandeelen er den også en del større. Det gir på den måten et bedre blikkfang og hardere vibrasjoner i vannet. Disse egenskapene samt det faktum at den har innebygd lukt og smak gjør at den fanger mer fisk enn shad som ikke har denne funksjonen som helt klart trigger fisken. Det er spesielt når fisken er nær, eller når fisken har fått shaden i munnen du merker hvor mye mer effektive disse nye Berkley saltvannshadene er.

Det vi ser aller best er at fiskene tar hardere og mer momentant når den kjenner lukt og smak fra disse Berkley Power Shadene. I tillegg holder fisken alltid shaden lengre i munnen og etter hvert også svelge dem. En kveite vil ofte smake flere ganger og dermed også spytte den ut hvis den ikke kjenner smak eller lukt av mat. Det betyr altså at Berkley har langt større fangstrate på Power Herring og Sandeel, enn på tilsvarende uten lukt og smak.

Berkley Power Herring leveres i to størrelser og i 8 farger;

18cm 180g 

23cm 300g

De leveres en pakning med et hode og to haler. En klassisk shad med paddel hale, og en med curly tail. Begge halene fisker bra, men ekspertene bruker gjerne padeltailen når den fiskes med litt fart, men går over til curlytailen som svømmer lettere når forholdene er mer stille. Altså når det er mindre drift eller strøm. Jigg hodet er utstyrt med et ekstra feste for stinger-krok. Prisen er henholdsvis 269,- og 359,- Her ser du fargevariantene;

Ønsker du å lese mer og sjekke ut mer om Berkley Sandeel trykker du på innlegget under her;

Berkley Power Sandeel

Asgeir